Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu

Wimbledon-voittaja Otto Virtanen nousi tennissukunsa ykköseksi

Onnitteluviestejä on satanut jokaisesta ilmansuunnasta, kun Otto Virtanen ylsi turkkilaisen parinsa Yanki Erelin kanssa Wimbledonin poikien nelinpelimestariksi.

urheilu
Otto Virtanen.
Otto Virtanen.AOP

Otto Virtanen kohosi samalla perheensä tenniskunkuksi. Oton edellä Virtasista karvapalloa ehtivät kesyttää isoveli Panu ja Pasi-isä.

- Wimbledon oli minulle tosi iso juttu. Nimeni ja kuvani ovat siellä seinällä ikuisesti, Otto Virtanen kuvailee.

Otosta, 17, tuli runsas viikko sitten viides Wimbledonin voittanut suomalaispelaaja. Hänen hyvälle ystävälleen Erelille nappiosuma oli vieläkin odottamattomampi - yksikään turkkilainen ei ollut aiemmin pystynyt viemään grand slam -turnausta nimiinsä.

Siksi Virtasten kännykät täyttyivät yllättäen turkkilaisistakin riemutekstareista.

- Onnitteluja tuli joka suunnasta, Otto Virtanen myöntää hymyn kera.

Panu Virtanen, 22, panostaa edelleen tennikseen, mutta keskittyy myös vahvasti pian kolmatta vuottaan taloustieteisiin Yhdysvalloissa Nashvillessa Vanderbiltin yliopistossa.

Nykyään valmentava Pasi-isä puolestaan muistetaan rämäpäisenä ja temperamenttisena pelaajana, joka saavutti SM-kultaa 1980-luvun puolivälissä.

- Isän kanssa emme ole pelanneet kilpaa ja katsastaneet, kuka on paras. Hän varmasti huomasi jossain vaiheessa, ettei se kannata, ja keskittyi valmentamaan meitä, Virtasten veljekset nauravat.

Kova halu ammattilaiskentille

Kuluvalla viikolla Virtasten perhe on harvinaisesti koolla Tampereella. Pasi Virtanen muutti perheineen Helsinkiin valmennettuaan kuusi vuotta Tallinnassa.

Maanantaina isä sai ylpeänä todeta, kuinka hänen ensimmäistä kertaa nelipeliparina pelanneet poikansa voittivat Tampereen 43 000 euron ATP-haastajaturnauksen nelinpelin avausottelunsa.

- Nyt sattui harvinaisen hyvin, että Panu oli Suomessa, Otto taustoittaa. Veljekset aikovat nyt sopivan tilaisuuden tullen kilpailla parina myös elokuussa ITF-Futures -kilpailut Kaarinassa, Hyvinkäällä ja Helsingissä.

Otolla on myös selkeä visio siitä, mihin hän tähtää myöhemmin.

- Ammattilaiskentille. Sinne on hyvä fiilis lähteä. Tuli luottamusbuusti Wimbledonista, Otto Virtanen mottosi.

Lue myös:

Suomen uusi tennissensaatio oli lyödä hanskat tiskiin tukalalla hetkellä – yhtäkkiä käsissä oli Wimbledonin mestaruus ja illallisseurana tenniksen eliitti: "Hymy ei hyydy vieläkään"

Suomalaisvoitto Wimbledonissa! Otto Virtanen nappasi poikien nelinpelimestaruuden

Virtanen taisteli maukkaan voiton Wimbledonissa: "Ehkä paras hetkeni tenniksessä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat