Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL

Lochte kilpailukiellostaan: "Toivon, että muut urheilijat oppivat virheestäni"

Uimari Ryan Lochtelle tuomittiin 14 kuukauden kilpailukielto antidopingsäännöstön rikkomisesta.

uinti
Ryan Lochte Rion olympialaisissa
AOP

Yhdysvaltalaisuimari Ryan Lochte kertoi maanantai-iltana pidetyssä lehdistötilaisuudessa olevansa murtunut hänelle antidopingsäännöstön rikkomuksen takia annetusta kilpailukiellostaan.

Hän totesi myös, että näin pitkä kilpailukielto kuulostaa hurjalta, koska hän ei ole käyttänyt mitään kiellettyjä aineita.

– Sääntö on kuitenkin aina sääntö ja ymmärrän, että olen tehnyt teknisen virheen. Toivon, että muut urheilijat oppivat virheestäni, Lochte kertoo Floridassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Yhdysvaltain antidopingtoimisto Usada tuomitsi Lochten 14 kuukauden kilpailukieltoon antidopingsäännösten rikkomisesta, koska hän oli saanut suonensisäistä nesteytystä ilman vaadittavaa erityislupaa. Lochte julkaisi toukokuussa kuvan sosiaalisessa mediassa saamassa nesteytystä suoneensa.

Uimari kertoo ottaneensa suonensisäisesti muun muassa B12-vitamiinia sisältävää vitamiinilisää, koska hänen vaimonsa ja poikansa olivat sairastaneet ja hän halusi vahvistaa omaa vastustuskykyään.

– Valitettavasti tämän kieltäminen on ilmeisesti uudempia kohtia antidopingsäännöstössä, eikä niin laajalti tiedettyä.

– En ole koskaan käyttänyt kiellettyjä aineita parantaakseni suorituskykyäni tai rikkonut antidopingsäännöstöä tietoisesti, Lochte sanoo.

Lue myös:

Kohu-uimari Lochtelle 14 kuukauden panna antidopingsääntöjen rikkomisesta

Lähteet: BBC, The Guardian

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat