1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Tite saa jatkaa Brasilian maajoukkueen valmentajana seuraaviin MM-kisoihin tämän vuoden jättipettymyksestä huolimatta

Brasilian maajoukkueen päävalmentaja Tite, 57, jatkaa pestissään vuoden 2022 loppuun asti uuden sopimuksen turvin.

Brasilian päävalmentaja Tite Kuva: EPA

Venäjällä jalkapallon MM-kisoissa Brasilian maajoukkuetta luotsannut Tite on saanut jatkopestin, joka kattaa seuraavat jalkapallon MM-kisat, jotka pelataan vuonna 2022 Qatarissa. Tite on valmentanut Brasilian maajoukkuetta vuoden 2016 kesäkuusta alkaen.

Sopimus on merkittävä, sillä viimeksi vuonna 1978 Brasilian valmentaja on saanut jatkosopimuksen sen jälkeen, kun joukkue on pudonnut aikaisessa vaiheessa MM-kisoista.

Tämän vuoden jalkapallon MM-kisoissa Brasilia pullahti ulos jo puolivälierissä, kun se kärsi 1–2-tappion Belgialle. Brasilia oli MM-turnaukseen lähdettäessä yksi mestarisuosikeista.

– Jalkapalloliitto satsaa nyt pitkäaikaiseen projektiin. Turvaamme valmennukselle kuuden ja puolen vuoden pestin. Uskomme tämän huolellisen suunnittelun tuovan brasilialaiseen jalkapalloon tuloksia, joita odotamme, sanoi liiton toimitusjohtaja Rogerio Caboclo tiedotteessa.

Brasilian menestys jalkapallon MM-kisoissa on ollut 2000-luvulla laihaa. Vuoden 2002 mestaruuden jälkeen joukkue on pudonnut kolmesti puolivälierissä ulos jatkopeleistä. Vuoden 2014 kotikisoissa Brasilia kärsi välierässä nöyryyttävän 1–7-tappion Saksalle.

Titen seuraava haaste on ensi vuonna, kun Brasilia isännöi Etelä-Amerikan jalkapalloturnausta Copa Americaa. Brasilia on voittanut turnauksen viimeksi vuonna 2007.

Brasilian maajoukkue pelaa ensimmäiset maajoukkuepelinsä MM-kisojen jälkeen syyskuussa. Ensimmäisessä ystävyysottelussa maa kohtaa Yhdysvallat.

Brasilian jalkaplloliitto tiedotti Titen jatkosopimuksesta keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa.

Lue myös:

Brasilialle tappio oli raskas ja katkera – "Se oli kamala ilta"

Brasilian maajoukkueelle uusi päävalmentaja - seura raivostui

Kukaan ei enää uskonut Brasilian työmyyrään, jonka rasistit ajoivat Euroopan rupusarjasta uran lopettamisen partaalle – sitten Lionel Messi pyysi häntä Barcelonaan