Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

CAS ei myöntynyt valituksiin – Lebedeva ja Abakumova menettävät olympiamitalinsa

Pituushyppääjä Tatjana Lebedeva ja keihäänheittäjä Marija Abakumova hävisivät valituksensa Urheilun kansainvälisessä vetoomustuomioistuimessa (CAS).

yleisurheilu
Tatjana Lebedeva Pekingin olympialaisissa.
Tatjana Lebedeva Pekingin olympialaisissa.EPA

Tatjana Lebedeva voitti hopeaa pituushypyssä ja kolmiloikassa Pekingin olympiakisoissa vuonna 2008. Samaisissa kisoissa Marija Abakumova voitti keihäänheitossa hopeaa. Molemmat jäivät kuitenkin kiinni dopingnäytteiden uudelleentutkinnassa, sillä molempien näytteistä löytyi Turinabol-nimistä anabolista steroidia.

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) hylkäsi venäläisten tulokset, mutta he valittivat asiasta CAS:iin. Samalla oman valituksensa jätti myös Lontoon olympiakisoissa 2012 keirin-ajossa kahdeksanneksi sijoittunut Jekaterina Gnidenko, jonka uudelleen tutkittu dopingnäyte osoittautui myös positiiviseksi.

Urheilijoiden kuuleminen pidettiin toukokuussa, mutta kolmikko ei pystynyt todistamaan, etteivät testimenetelmät olleet tieteellisesti päteviä. Näin ollen CAS hylkäsi heidän valituksensa ja vahvisti KOK:n vuoden 2016 päätöksen tulosten hylkäyksestä.

KOK ei ole vielä jakanut mitaleita uudelleen. Jos näin käy, saa Kazakstanin Olga Ripakova kolmiloikan hopeamitalin. Lontoossa kultaa ja Riossa pronssia saanut Ripakova sijoittui Pekingissä neljänneksi, mutta hänen edeltään myös Kreikan Hrisopigi Devetzi on jäänyt dopingista kiinni. Kuuban Yargelis Savigne saattaa nousta viidenneltä sijalta pronssille.

Pituudessa Nigerian Blessing Okagbare saattaa nousta pronssisijalta hopealle ja Jamaikan Chelsea Hammond saada pronssia. Keihäänheitossa Saksan Christina Obergföll saattaa nousta hopealle ja Ison-Britannian Goldie Sayers pronssille.

Lue myös:

Tässä dopingrangaistuksista vapautetut venäläiset – katso koko lista

Kuudelle venäläiskiekkoilijalle elinikäinen panna olympialaisiin

Lebedeva menettää molemmat olympiamitalinsa – kärysi venäläisten "suosikkiaineesta"

Lebedeva toivoo järkeä IAAF:ltä - "Ei lapsia voi syyttää isien virheistä"

Mistä Venäjän dopingskandaalissa on kyse? Listasimme viisi kohtaa

Keihästähti menetti olympiamitalinsa uusintatesteissä

Lähteet: AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat