1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ralliautoilu

Kalle Rovanperä paukutti taas ek-voiton! Superteini hoiti myös ainoan taakkansa, mutta ei suostunut kertomaan ratkaisua

Kalle Rovanperä on voittanut kaikki perjantaipäivän erikoiskokeet Jyväskylän MM-rallin WRC2-luokassa toistaiseksi.

Kuva: Tomi Hänninen

Kuuntele Ralliradiota Yle Areenassa tai Yle Jyväskylän taajuuksilta

17-vuotias Kalle Rovanperä on ollut terävä ensimmäisen Jyväskylän MM-rallin aluksi. Hän johtaa neljän erikoiskokeen jälkeen WRC2-luokkaa selvästi. Skoda-kuljettajalla on eroa toisena olevaan tallitoveriin Ole Christian Veibyyn jo 14 sekuntia.

Rovanperä on voittanut WRC2-luokassa kaikki kolme päivän erikoiskoetta. Torstaina Harjulla Rovanperä jäi vasta kahdeksanneksi, kun juuri häntä ennen kaupunkierikoiskokeella alkoi sataa.

Metsässä hän on ollut omaa luokkaansa. Tosin tuoreimmalla Ässämäen erikoiskokeella Eerik Pietarinen pääsi 0,2 sekunnin päähän.

- Aamulla lähti hyvin kulkemaan. Ajetaan aika nätisti. Hyvin menee, Rovanperä sanoi Ralliradiolle.

Aiemmin aamulla Rovanperä valitteli, kuinka hänen autonsa perä ei vielä toimi toivotusti.

Mutta Ässämäellä sekin ongelma oli hoidettu. Iloinen Rovanperä piti kuitenkin pokerinaamaa, miten he kartturi Jonne Halttusen kanssa asian ratkaisivat.

- Ei me sitä kerrota, Rovanperä heitti.

WRC2-luokan kokonaistilanteessa Pietarinen ja Jari Huttunen täydentävät suomalaismenestystä. Pietarinen on kolmantena ja jäänyt 15,3 sekuntia Rovanperästä. Jari Huttunen on neljäntenä. Hän on kuitenkin jo 31,5 sekuntia Rovanperän takana.

Rovanperä on rallin kokonaistilanteessa 11:s. Hän on jäänyt yhden minuutin ja 12,1 sekuntia rallia johtavalle Citroënin Mads Östbergille.

Perjantaina Jyväskylän MM-rallissa ajetaan vielä seitsemän erikoiskoetta.

Lue lisää:

Huoleton Esapekka Lappi muuttui Jyväskylän MM-rallin surullisimmaksi kuskiksi alle puolessa vuorokaudessa: "Olen vain huono" – asiantuntija vaatii ravistelua

Tätä on kaivattu! Onnellinen Jari-Matti Latvala tykitti ek-voiton Jyväskylässä – Rovanperä venytti johtoaan

Uskomaton alku Jyväskylän MM-ralliin! Lapin voittounelma heti murskaksi, Toyota-kollega hullussa vauhdissa: "Aivan eri planeetalta!"

Suomen MM-rallin helteinen perjantai huipentui tarkkaan kaupunkierikoiskokeeseen

Hurja sääkäänne harmitti Kalle Rovanperää Jyväskylän MM-rallin avauksessa ­– Harri-isällä erilainen mielipide taktiikasta: "Sillä tiellä ei opi mitään"