1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ralliautoilu

Ylivoimaisesti Jyväskylässä johtava Kalle Rovanperä laukoi kovia – ”Ei ole oikeastaan tarvinnut vetää täysiä"

Kalle Rovanperä puhui itsevarmaan tyyliin Jyväskylän MM-ralliperjantain viimeistä edellisessä erikoiskokeella Äänekoskella.

Kuva: Tomi Hänninen

Kuuntele Ralliradiota Yle Areenassa tai Yle Keski-Suomen taajuuksilta.

Jyväskylän MM-rallissa Kalle Rovanperä jatkaa Skoda-autollaan huimaa vauhtia. Hän johtaa WRC2-luokkaa 31,6 sekunnin erolla ennen Eerik Pietarista.

– Ei tässä ole oikeastaan tarvinnut, Rovanperä vastasi Ralliradiossa kysymykseen, onko tarvinnut vetää vielä tässä rallissa täysiä.

– Kun ajaa omalla fiiliksellä, niin hyvä tulee.

Rovanperää nopeammin veti kuitenkin perjantain viimeistä edellisellä ek:lla Äänekoskella alussa ongelmiin törmännyt Emil Lindholm sekä Pietarinen. Rovanperä olikin hieman epäilevän päivän päättävästä Harjun erikoiskokeesta.

– Harmi, kun edellisellä pätkällä tuli rengasrikko. Yhdessä renkaassa on tosi iso viilto ja vähän jännittää, selvitäänkö. Eiköhän selvitä Harjulla, kun selvittiin tästäkin. Otin vähän rauhallisemmin, Rovanperä mietti.

– Muutamalla pätkällä on ollut siedettävä suoritus. Ei ihan täydellinen päivä, SM-ralleissa tänä vuonna säväyttänyt Pietarinen sanoi tilanteestaan.

Hän myös uskoi, että pystyy lauantaina haastamaan vielä Rovanperän.

– Kyllä se on mahdollista, Pietarinen totesi.

WRC2-luokassa suomalaisilla on kolmoisjohto. Rovanperän ja Pietarisen takana ajaa Hyundailla Jari Huttunen. Neloisjohtokin on hyvin lähellä, sillä Teemu Asunmaa on vain 2,7 sekunnin päässä norjalaisesta Ole Christian Veibystä.

Skodalla ajava Veiby on kärsinyt päivän mittaan jarruongelmista.

Lue lisää:

Edes rengasrikko ei pysäytä superlupausta! Kalle Rovanperä jysäytti taas pohja-ajan

Rovanperä kasvatti johtoaan suuressa pölypilvessä ja lähetti kipakat terveiset Jyväskylän MM-rallin järjestäjille: ”Tosi vaarallista”

Kansan jättisuosikki Kalle Rovanperä on täysin uudessa tilanteessa Jyväskylän MM-rallissa: ”Ei tällaista hässäkkää ole ollut”

Kalle Rovanperä paukutti taas ek-voiton! Superteini hoiti myös ainoan taakkansa, mutta ei suostunut kertomaan ratkaisua