Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jari-Matti Latvalan kutina ek-voitosta oli väärässä, WRC2-luokkaa hallitseva Rovanperä nauroi kauhunhetkelleen: ”Meinattiin mennä vinoon”

Kalle Rovanperältä meinasi lähteä auto kunnolla käsistä juuri ennen lauantain päivähuoltoa.

ralliautoilu
Kalle Rovanperä
Tomi Hänninen

Kuuntele Ralliradion suoraa lähetystä!

Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokkaa hallitseva Kalle Rovanperä koki kauhunhetkiä lauantaina viimeisellä erikoiskokeella ennen päivähuoltoa. Aivan Tuohikotasen ek:n loppupuolella Rovanperällä oli auto lähteä käsistä kohtalokkain seurauksin.

- Meinattiin mennä vinoon. Meni vähän turhaan aikaa siinä, Rovanperä sanoi ja nauroi.

Hän venytti silti erikoiskokeella mittavaa johtoaan. Rovanperä on toisena ajavaa Eerik Pietarista peräti 51,4 sekuntia edellä, kun rallin 23 erikoiskokeesta on ajettu 15.

- Ei mennyt hyvin. Mutta emme ainakaan spinnanneet. Se on pääasia, Rovanperä korosti.

WRC:ssä Tuohikotasen ek-voiton vei tuttuun tyyliin Ott Tänak. Hän on voittanut kaikki lauantain erikoiskokeet. Tänak oli 0,6 sekuntia nopeampi kuin Jari-Matti Latvala.

Samalla suomalaiskuljettajan ennustus meni pieleen. Kolmantena rallissa ajava suomalaiskonkari oli sitä mieltä suorituksensa jälkeen, että hän nappaisi toisen ek-voittonsa tämän vuoden kisasa.

- Oli yritystä. Pudotin perää risteykseenkin. Nyt voisi olla kutinaa, että aika voisi kestää kärjessä, Latvala iloitsi, mutta tiedosti myös realiteetit koko kisaa ajatellen.

Hän on lukkiutunut nyt aika lailla kolmossijalle. Latvala on nimittäin jäänyt Citroënin Mads Östbergistä 20,9 sekuntia.

- En voi tehdä enempää, mutta yritän pitää taistoa yllä, Latvala sanoi.

Lue lisää:

MM-rallin kärkikuljettajien renkaat lopussa, suomalaislupauksen päivä otti musertavaan käänteen

Esapekka Lappi ja kumppanit löylyttävät MM-rallia dominoinutta Sébastien Ogieria Jyväskylässä, miksi viisi kertaa putkeen mestaruuden voittanut ranskalainen on niin huono? ”Ei vain riitä”

Tänak rökittää jatkuvasti suomalaisia tallitovereitaan Jyväskylän MM-rallissa – vain norjalaisyllättäjä pystyy jotenkuten vastamaan

”Minulla ei ole mitään mahdollisuuksia” – Jari-Matti Latvala luovutti Jyväskylässä hurjaa jälkeä takovaa virolaista tallitoveria vastaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat