1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ralliautoilu

Pystyykö Kalle Rovanperä Jyväskylässä kukistamaan jonkun MM-sarjan tähden? ”Toivottavasti ei tarvitse tehdä sitä”

Kalle Rovanperä on ollut lähellä voittaa WRC-luokan kuljettajan Jyväskylän MM-rallin metsäerikoiskokeilla, mutta hän ei tahtoisi tehdä sitä.

Kuva: Tomi Hänninen

17-vuotias Kalle Rovanperä on noussut suomalaisten rallitähtien kirkkaimmaksi nimeksi vuoden 2018 Jyväskylän MM-rallissa.

Ensimmäistä kertaa sorateiden GP:tä ajava superlupaus on säkenöinyt WRC2-luokassa. Hän johtaa 51,4 sekunnilla ennen Eerik Pietarista, kun rallin 23 erikoiskokeesta on ajettu 15.

Kakariston erikoiskokeella Rovanperä oli lauantaina erityisesti kovassa vireessä. Rovanperä jäi alemman luokan Skodallaan Hyundain WRC-autolla ajavasta Andreas Mikkelsenistä vain 4,9 sekuntia.

Suoritus on kova, sillä Kakariston metsäerikoiskoe oli 23,66 kilometriä pitkä. Lisäksi luonnollsesti WRC2-auton suorituskyky on heikompi kuin WRC-autolla.

Rovanperältä kysyttiin lauantain huoltotauolla, pystyisikö hän hurjaan temppuun ja päihittämään ajamalla WRC-auton erikoiskokeella.

- Kannattaako lähteä enää kokeilemaan, tukevassa johdossa ajava Rovanperä aprikoi.

- Huomenna ensimmäisellä lenkillä vois kokeilla, mutta toivottavasti ei tarvitse. Jos ei tarvitse, niin ei me sitä kokeilla.

Rovanperästä on muodostunut Jyväskylän MM-rallin aikana taas suursuosikki.

Hän sai yleisöt jo liikkeelle aikanaan ensimmäisessä SM-rallissaan Mikkelissä. Mutta Jyväskylässä on luonnollisesti ollut suurempaa kannustusta taas.

- Onhan tämä siistiä. Iso yleisö. Kun onnistuu, niin mikäs sen parempaa, Rovanperä sanoo.

- Kyllä siellä kuulemma isot hurraukset kuuluu, niin se on pääasia.

**Lue lisää:

MM-rallin kärkikuljettajien renkaat lopussa, suomalaislupauksen päivä otti musertavaan käänteen

FIA:n entinen suomalaispomo Jyväskylän MM-rallista: ”Pettymys, kun virolainen johtaa Suomessa”

FIA:n entinen suomalaispomo Jyväskylän MM-rallista: ”Pettymys, kun virolainen johtaa Suomessa”

Jari-Matti Latvalan kutina ek-voitosta oli väärässä, WRC2-luokkaa hallitseva Rovanperä nauroi kauhunhetkelleen: ”Meinattiin mennä vinoon”

MM-rallin Kakariston erikoiskoe keskeytettiin ulosajon takia – kuljettaja ja kartturi sairaalaan: "Lihaskipuja vaan"

Esapekka Lappi ja kumppanit löylyttävät MM-rallia dominoinutta Sébastien Ogieria Jyväskylässä, miksi viisi kertaa putkeen mestaruuden voittanut ranskalainen on niin huono? ”Ei vain riitä” Esapekka Lappi ja kumppanit löylyttävät MM-rallia dominoinutta Sébastien Ogieria Jyväskylässä, miksi viisi kertaa putkeen mestaruuden voittanut ranskalainen on niin huono? ”Ei vain riitä”

”Minulla ei ole mitään mahdollisuuksia” – Jari-Matti Latvala luovutti Jyväskylässä hurjaa jälkeä takovaa virolaista tallitoveria vastaan

Rallilupaus Lindholmin Jyväskylän MM-rallille taas uskomaton käänne: Spinnaus, rengasrikko, törmäys lyhtypylvääseen ja nyt auto katolleen ojaan

Mitkä unihiekat? Tänak päihitti suomalaiset tallitoverit Jyväskylän rallin legendaarisella ek:lla ja kuittasi: "En edes puskenut"