1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ralliautoilu

Uhkapelaaja Esapekka Lappi ihmetteli, miksi kilpakumppanit eivät matkineet häntä Jyväskylän MM-rallin jännitysnäytelmässä – ”Aika outoa”

Esapekka Lappi nousi huiman lauantain aikana peräti neljä sijaa. Hän teki myös kahdekasta erikoiskokeesta kolmelle viimeiselle pohja-ajan.

Kuva: Tomi Hänninen

JYVÄSKYLÄ. Toyotan Esapekka Lappi oli hämmentynyt huiman lauantaipäivänsä jälkeen. Hän lähti perjantain vaikeuksien jälkeen päivään sijalta kahdeksan, mutta nousi neljä sijaa neljänneksi.

Ihmettely ei kohdistunut niinkään omiin otteisiin, vaan muihin kuljettajiin Keski-Suomen sorateillä.

– Tyytyväinen pitää olla. Lopussa tuli pohja-aikojakin, kun otti löysästi, kolme ek-voittoa napannut Lappi sanoi.

Lappi otti riskejä ja ajoi lähestulkoon täysin kuluneilla renkailla kaksi viimeistä erikoiskoetta Päijälässä ja Pihlajakoskella. Sen sijaan esimerkiksi Lapin kiinniajama Hyundain Hayden Paddon tyytyi säästelemään.

– Ihmettelen, miksi nuo, jolla oli renkaita, eivät menneet kovempaa. Ottin (Tänak, rallin kärkikuljettaja) ymmärrän, että hän ei halua. Mutta Hyundait ja Fordit eivät menneet sitten kuitenkaan. Jari-Matilla oli vielä huonommat renkaat kuin minulla. Silti olimme kaksi nopeinta. Aika outoa, Lappi hämmästeli.

Lapin neljästä renkaasta kolmesta muodostui lopulta slicksejä. Muuten hän kehui kovasti autoaan. Vielä perjantaina Lappia vaivasi hydrauliikkavika, mutta päivähuollon jälkeen sekään ei enää vaivannut.

– Muutama klikki sinne tänne. Hienosäätöä vaille, kun pito vaihteli jonkun verran. Ne olivat sellaisia päänsisäisiä juttuja. Oli hirmu mukava ajella, Lappi totesi.

Hän lähtee sunnuntain viimeiselle neljälle erikoiskokeelle yhden minuutin ja 20,6 sekuntia perässä johtavaa tallitoveriaan Tänakia. Kolmantena kulkeva Jari-Matti Latvala on 36,2 sekunnin päässä. Paddon on puolestaan yhdeksän sekuntia takana.

Lue lisää:

Esapekka Lapilta käsittämätön veto Jyväskylän MM-rallissa ennen kisan loppuhuipennusta: ”Ei mitään järkeä, aivan megaluokan suoritus”

Lappi ja Latvala pelaavat hurjaa uhkapeliä Jyväskylän MM-rallissa – kello tykkää, mutta käykö köpelösti? ”Renkaat ovat loppu”

Hillittömän ek-voiton ajanut Esapekka Lappi jakoi vuolaat kiitokset Jyväskylän MM-rallin yleisölle: "En voi uskoa tätä"

Kalle Rovanperä avaa ihaillun tempun taustat: Konepelti ylhäällä 100 kilometrin tuntivauhdissa 14 kilometriä ilman varsinaista iskunvaimenninta – ”Onhan se vähän surullista”

Katso ikoninen kuva! 17-vuotias Kalle Rovanperä selvisi uskomattomasti Jyväskylässä maaliin konepelti ylhäällä ja osoitti upeaa urheiluhenkeä: ”Olen pahoillani"