Italialaisen yleisurheilutähden päälle heitettiin kananmunia – EM-joukkueeseen valittu joutui silmäleikkaukseen: ”He halusivat vahingoittaa tummaihoista tyttöä”

Kiekonheittäjä Daisy Osakue kuljetettiiin sairalaan, jossa hänen silmistä poistettiin kananmunankuoria.

Yleisurheilun EM 2018
Daisy Osakue
Alessandro Di Marco / EPA

Nuori italialainen yleisurheilutähti Daisy Osakue on kokenut kovia valmistautuessaan elokuun EM-kisoihin Berliiniin.

22-vuotiasta Osakueta vastaan hyökättiin Torinon alueella keskellä yötä. Osakuen ohittaneesta autosta heitettiin useampi kanamuna yleisurheilijan kasvoille.

– He tekivät sen tarkoituksella. He eivät halunneet loukata Daisy-yleisurheilijaa. He halusivat vahingoittaa nuorta tummaihoista tyttöä, Osakue kertoi italialaiselle Corriere dello Sportille. (siirryt toiseen palveluun)

– Minun mielestäni tässä on kyse rasismista. Alue tiedetään vierailevista tummaihoisista prostituoiduista. He luulivat väärin, että minä olen yksi niistä. He eivät tienneet, että kyseessä oli kiekonheittäjä Daisy. He näkivät tummaihoisen naisen ja halusivat järjestää tämän toimenpiteen.

Tapahtumahetkellä Osakue pelkäsi pahinta.

– Vajosin maahan. Näin nesteen ja luulin, että se oli jotain happoa. Aloin itkeä, mutta sitten näin munankuoren ja keltuaiset. Rauhoituin hiukan.

Osakue sai kuitenkin apua nopeasti. Hänet vietiin sairaalaan Torionossa. Vaurioitunut silmän sarveiskalvo tarvitsi leikkaushoitoa.

– Olen kokenut rasistista härintää ennenkin, mutta se on ollut vain suullista. Kun mennään sanoista toimintaan tällätavalla, niin on menty vielä lisärajan yli, Osakue totesi.

Italialaispoliisin mukaan Osakuen kohtelu ei liity rasismiin. Poliisin mukaan viime päivinä on raportoitu useamman kerran muistakin kananmunan heittämistapauksista samanlaisesta autosta.

Daisy Osakue
EPA/CLAUDIO PERI

Ensiksi vaikutti, että hyökkäys vaikuttaisi Osakuen kisaamiseen elokuussa EM-kisoissa Berliinissä. Osakue on kuitenkin luottavainen, että hän on mukana.

– Onneksi se on vain naarmu. Muutama päivä lepoa ja vähän silmätippoja. Sitten pitäisi olla parempi olo. Koko minun maailmani loukkaantui, mutta tulen todellakin Berliinin EM-kisoihin, Osakue sanoi.

Osakue heitti huhtikuussa Yhdysvalloissa ennätyksensä 59,72. Se on Italian alle 23-vuotiaiden ennätys.

Lue myös:

Italialaisen kiekonheittäjän kokema kananmunaisku selvitetty – päätekijänä kunnanvaltuutetun poika (6.8.2018)

Yleisurheilun EM-kisajoukkue täydentyi – David Söderberg ja Kristian Pulli valittiin mukaan Berliiniin

Vaikea kesä ei ole lannistanut Söderbergiä ja odotukset ovat korkealla, kun h-hetkeen on tasan viikko aikaa – "Pitää vain odottaa, että kunto nousee"

Valmennusjohtaja pitää David Söderbergiä pukukoppipelaajana – "Olisi ollut suuri vääryys, jos miehet olisivat jääneet kotiin"

Ensimmäisiin aikuisten arvokisoihinsa lähtevä Kristian Pulli hakee yllätystä Berliinistä – "Kaikki lähtevät puhtaalta pöydältä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat