Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu

Suomen yleisurheilun EM-joukkue täydentyi vielä yhdellä urheilijalla, Uusimäki kieltäytyi kutsusta

Moukarinheittäjä Inga Linna sai paikan Berliinin EM-kisoihin rankingin kautta.

yleisurheilu
Inga Linna.
Inga Linna.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Suomen yleisurheilun EM-joukkue Berliinin kisoihin täydentyi vielä yhdellä urheilijalla, kun moukarinheittäjä Inga Linna sai paikan kisoihin rankingin kautta.

Riihimäen Kiskoa edustava Linna heitti sunnuntaina Helsingin Eläintarhan Tähtikisoissa ennätyksensä 68,79, joka jäi 21 senttiä EM-kisarajasta, 69 metriä. Linna sai kuitenkin kutsun kisoihin, koska naisten moukarinheittoon tavoiteltu 26 urheilijan joukko ei täyttynyt tulosrajan rikkojista.

– Minulla oli pieni usko ja toivo loppuun asti, että tuo tulos riittäisi EM-kisoihin. Berliini oli minulla tavoitteena. Nyt on hyvä lähteä kisoihin, kun olen juuri heittänyt oman ennätykseni ja olen hyvässä kunnossa, Linna sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Seuraava tavoite on heittää Berliinissä omalle tasolle. Uskon, että se riittäisi finaaliin.

Lonkka vaivaa Uusimäkeä

EM-paikkaa tarjottiin myös 400 metrin aituri Hilla Uusimäelle, mutta hän kieltäytyi kutsusta lonkkavaivan takia. Lonkkavaiva oli Uusimäen vaivana jo viime kesänä. Kuluneen kesän hän pääsi juoksemaan ongelmitta.

– Lonkka ja takareisi kipeytyivät Kalevan kisojen jälkeisen viikon alussa. Nyt oli kyse toisesta lonkasta ja jalasta kuin aiemmin, Uusimäki kertoi tiedotteessa.

Jyväskylässä 57,78 juossut Uusimäki yritti EM-tulosrajan 57,70 rikkomista Lapinlahden gp-kisoissa. Hänen lonkkansa kipeytyi suorituksen jälkeen uudelleen.

– Kipu helpotti suorituksen ajaksi Lapinlahdella, mutta nyt lonkka ja takareisi ovat taas niin kipeät, että koen, ettei ole järkeä ottaa EM-kisapaikkaa vastaan. Vaikka pystyisin Berliinissä jotenkin juoksemaan, en pystyisi tekemään kilpailuun sellaista valmistautumista EM-kisoihin kuin pitäisi.

Ei naisten pikaviestiä Berliiniin

Suomen naisten 4x100 metrin viestijoukkuetta ei myöskään nähdä Berliinissä, sillä Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen vastasi kutsuun kieltävästi.

– Viestijoukkueen potentiaaliset juoksijat ovat kilpailleet henkilökohtaisilla matkoilla hyvin, mutta EM-kilpailuiden tulosraja on jäänyt jokaiselta puhkaisematta. Lisäksi vaihtojen harjoittelu on ollut vähäistä, jonka otan oman piikkini, Kemppainen sanoo.

– Näen, että meillä on hyvä pohja alkaa rakentaa joukkuetta Pariisin EM-kisoihin 2020, mutta sen valmistelu pitää aloittaa jo tänä syksynä.

Lue myös:

Yleisurheilun EM-kisajoukkue täydentyi – David Söderberg ja Kristian Pulli valittiin mukaan Berliiniin

Asiantuntijat skeptisiä Suomen EM-joukkueen kivikovan mitalitavoitteen suhteen – "Tosi hyvällä onnistumisella oikeana päivänä mitali saattaa irrota"

Korte ja Hurske täydentävät naisten pika-aitojen edustuksen Berliinissä – tässä Suomen joukkue yleisurheilun EM-kisoihin

Lähteet: Urheiluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat