Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM, Serbia - Suomi
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu

Kesän siirtomarkkinoiden häviäjät: Tappara ja JYP joutuvat vielä pelaajakaupoille, Ilves lähtee epärealistisin tavoittein kauteen

Viime kauden joukkueisiin verrattuna kesän siirtomarkkinoiden epäonnistujia ovat Tappara, Ilves, HPK, JYP, KalPa, Lukko ja Pelicans.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Niko Mikkola
Tomi Hänninen

SM-liigasta on viime kauden jälkeen lähtenyt enemmän tähtipelaajia kuin niitä on tullut tilalle.

Jukka Peltola
Jukka PeltolaTomi Hänninen

Tappara on korvannut lähtijöitä maltillisesti

Tappara on yksi tulevan kauden suosikeista, vaikka tamperelaisseurasta on lähtenyt monta taitavaa pelaajaa.

Viime kauden tähtisikermä on vertaansa vailla, minkä vuoksi Tappara lasketaan tulijoiden valossa kesän siirtomarkkinoiden epäonnistujiin. Vaikka valtavia menetyksiä ei ole pystytty paikkaamaan täysin, on joukkue silti huippuluokkaa SM-liigassa.

Kovimmin iskun Tappara on ottanut maalivahtiosastolla. Viime kausien ykköstorjuja Dominik Hrachovina teki sopimuksen KHL-seura Barys Astanan kanssa keväällä.

Tulevalla kaudella Tapparan maalia vartioivat Christian Heljanko ja Niklas Bäckström. Heljanko lienee tulevalla kaudella Tapparan ykkösmaalivahti. Hän on ikäluokkansa parhaita maalivahteja, mutta SM-liigassa torjuttuja pelejä on vasta vähän. Viime kaudella Heljanko pääsi pelaamaan 12 ottelua Tapparassa. Kahden viime kauden aikana pääosa kaudesta on mennyt LeKin maalilla Mestiksessä. Pudotuspelejä SM-liigassa Heljangolla ei vielä ole.

Tappara hankki maalivahtiosastolleen viime kaudella kolmosveskarin rooliin HIFK:ssa joutuneen Bäckströmin. 40-vuotias Bäckström antaa tukea Heljangolle ja on kakkosmaalivahdiksi erinomainen.

Christian Heljanko
Christian HeljankoAOP

Kysymys kuitenkin on, onko Heljanko jo tässä vaiheessa riittävän valmis kantamaan torjuntavastuun ja menestyspaineet Tapparassa.

Viime kauden jälkeen Tapparasta lähti todella nimekkäitä pelaajia myös puolustuksesta ja hyökkäyksestä. Osa lähteneistä oli odotettavissa, sillä esimerkiksi Henrik Haapala ja Sebastian Repo pelasivat lainasopimuksilla NHL:stä.

Hyökkäksen pahin menetys on Tapparan ikikapteenin Jukka Peltolan lähteminen KHL:ään. Peltolan kokemusta, johtajuutta ja taisteluasennetta on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta korvata.

Kirvesrintojen puolustus näyttää muutoksista huolimatta todella kilpailukykyiseltä. Hyökkäys on vielä tässä vaiheessa vuotta ohuen näköinen lähteneisiin pelaajiin verrattuna. Tapparassa on kuitenkin totuttu vahvistamaan joukkuetta kauden edetessä ja niin käynee nytkin.

Tampereen kestomenestyjä yltää varmasti tulevalla kaudella kuuden parhaan joukkoon.

Lähteneet/Ilman sopimusta olevat pelaajat: Dominik Hrachovina (mv), Mikko Lehtonen (p), Niko Mikkola (p), Jere Rouhiainen (p), Aleksi Salonen (p), Henrik Haapala (lh), Markus Nenonen (lh), Teemu Nurmi (lh), Jukka Peltola (lh), Sebastian Repo (lh)

Tulleet pelaajat: Niklas Bäckström (mv), Tuukka Mäntylä (p), Juho Rautanen (p), Miska Kukkonen (p), Jarkko Malinen (kh), Matias Lehtonen - tryout (lh), Sami Moilanen (lh), Antti Erkinjuntti (lh)

Ville Meskanen, Ilves
Ville Meskanen vei Ilveksen maalikuninkuuden nimiinsä kaudella 2017–18. Meskanen tykitti 24 maalia.Vesa Pöppönen/AOP

Ilves heikentyi merkittävästi

Tampereen Ilveksessä on ollut todella paljon vaihtuvuutta viime kauden jälkeen. Pahimmat iskut on ottanut hyökkäys.

Joukkueen viidestä parhaasta pistemiehestä kolme on vaihtamassa seuraa. SM-liigassa läpimurtonsa viime kaudella tehnyt Ville Meskanen matkaa Pohjois-Amerikkaan New York Rangersin organisaatioon. Toissakaudella vuoden tulokkaaksi valittu Otto Koivula puolestaan teki kolmen vuoden tulokassopimuksen hänet varanneen New York Islandersin kanssa.

Kahden vaikean kauden jälkeen Sami Sandell pelasi viime vuonna pitkästä aikaa lähes täyden kauden ja oli yksi Ilves-hyökkäyksen kantavia voimia. Tulevalla kaudella Sandell kuitenkin pelaa Sveitsissä HC Davosissa, kun koeaika tuotti vuoden sopimuksen.

Hyökkäyksestä lähti myös kärkisentterin roolissa viime kausina ollut Tapio Laakso, joka siirtyi Lukkoon.

Tulijoita Ilvekseen on ollut paljon, mutta tehomiesten korvaajiksi uusista kasvoista ei ole.

Matt Generous, HIFK:n puolustaja
Matt GenerousTomi Hänninen

Puolustuksesta on lähtenyt Arto Laatikaisen ja Joe Piskulan mukana paljon kokemusta ja puolustuspään taitoa. Uusista pelaajista Matt Generous on Ilvekselta hyvä haku. Juha Leimun tilanne puolestaan on kysymysmerkki. Leimu on pelannut hieman yli puolet peleistä kahdella viime kaudella, ja minuutit peleissä ovat olleet maltillisia.

Hankintojen valossa Ilveksen virallinen tavoite kuuden parhaan joukkoon ei näytä millään tavalla realistiselta, ainakaan tässä vaiheessa kautta. Ilves-Hockey Oy:n toimitusjohtaja Risto Jalo kertoi aiemmin kesällä Yle Urheilulle, että joukkue voi kuitenkin täydentyä vielä kauden aikana.

Ilves on eittämättä taas tällä kaudella tilanteessa, jossa joukkueessa on valtavasti potentiaalia, mutta nuorilla pelaajilla lienee vielä tässä vaiheessa liian suuret saappaat täytettäväksi, jotta suora puolivälieräpaikka olisi mahdollinen.

Maalivahtikaksikkoonsa Ilves voi kuitenkin tukeutua rauhassa. Tolppien välissä jatkavat viime kaudelta Riku Helenius ja Antti Lehtonen.

Lähteneet/Ilman sopimusta olevat pelaajat: Markus Ruusu (mv), Arto Laatikainen (p), Henry Mäntylä (p), Joe Piskula (p), Juuso Pulli (p), Valtteri Viljanen (p), Joona Koppanen (kh), Tapio Laakso (kh), Sami Sandell (h), Otto Koivula (lh), Ville Meskanen (lh)

Tulleet pelaajat: Matt Generous (p), Elias Laitamäki (p), Jerry Laakso - tryout (p), Juha Leimu (p), Nikolas Matinpalo (p), Tuomas Salmela (p), Jerry Ahtola (kh), Panu Mieho (kh), Joose Antonen - tryout (lh), Mike Halmo (lh), Eero Savilahti (lh)

Joonas Lehtivuori, HPK
Joonas Lehtivuorta ei nähdä tulevalla kaudella HPK:ssaTomi Jokela/AOP

HPK:n heikolle kaudelle ei näy päätöstä

Viime kausi oli HPK:n osalta pettymys. Uuteen kauteen lähdettäessä joukkueen pelaajistossa on tapahtunut maltillista liikehdintää, mutta menetykset ovat sitäkin suurempia.

Kesän aikana HPK on ottanut kovimmat iskut puolustukseensa. Viime kauden pakiston ehdoton ykkösnimi Joonas Lehtivuori jatkaa uraansa Saksassa. Lisäksi kesän lopulla Mathias Porselandille näytettiin ovea.

HPK-puolustuksen tilanne on lähes lohduton, mikäli NHL-sopimuksen tehnyt Jesper Lindgren kiekkoilee ensi kauden Pohjois-Amerikassa.

Kesän aikana Lindgren on harjoitellut Suomessa, mikä saattaa tarkoittaa sitä, että ruotsalainen jäisi lainasopimuksella Hämeenlinnaan. HPK tiedotti tiistaina, että Lindgren on loukkaantunut ja sivussa noin kaksi viikkoa.

Viime kaudella Lindgren pelasi kärkipakkipareissa Lehtivuoren rinnalla ja otti vastuuta myös ylivoimalla.

Lindgrenin ohella HPK:n puolustuksesta kauden alussa puuttuu joukkueen luottopelaaja Petteri Nikkilä, joka on loukkaantumisen vuoksi sivussa pitkälle syys-lokakuun vaihteeseen saakka.

Toistaiseksi HPK:n puolustukseen on hankittu vain konkari Arto Laatikainen. Odotettavissa on, että nuoret HPK-lupaukset Niclas Almari, Roope Laavainen ja Markus Niemeläinen ottavat tulevalla kaudella entistä enemmän roolia liigajoukkueen mukana.

Vaikka HPK-nuorista on kuoriutumassa hyviä liigatason puolustajia, ja päävalmentaja Antti Pennanen taitaa nuorten pelaajien viemisen eteenpäin, näyttää hämeenlinnalaisten puolustus vielä ensi kautta ajatellen turhan hataralta.

HPK-hyökkääjä Philippe Cornet luistelee SM-liigan ottelussa.
Philippe CornetAOP

Hyökkäykseen HPK on saanut kaksi hyvää vahvistusta, kun Philippe Cornet ja Markus Nenonen saapuivat Kerhoon. Vaikka sekä Nenonen että Cornet ovat hyviä pelaajia SM-liigaan, HPK jää hyökkäyksenkin osalta miinukselle, sillä seura kauppasi viime kauden lopulla huippuhyökkääjänsä Oula Palveen ja Kristian Vesalaisen muualle.

Viime kauden mahalaskun jälkeen HPK:n horisontissa ei ole näkyvissä merkittävästi parempaa menestystä, ellei joukkue saa naarattua muutamaa hyvää vahvistusta kesken kauden.

Lähteneet/Ilman sopimusta olevat pelaajat: Ukko-Pekka Luukkonen (mv), Joonas Lehtivuori (p), Mathias Porseland (p), Severi Sillanpää (kh), Jaakko Turtiainen (lh)

Tulleet pelaajat: Arto Laatikainen (p), Philippe Cornet (lh), Oskari Lehtinen (lh), Markus Nenonen (lh), Filip Riska (kh)

Antti Suomela
Antti SuomelaAOP

JYPin hyökkäys ja maalivahtipeli ottivat osumaa

Jyväskylässä uuteen kauteen on valmistauduttu uudessa valmennuksessa, kun SM-liigadebyyttinsä päävalmentajana tekee Lauri Merikivi.

Eniten iskua JYP on ottanut hyökkäyksen osalta. Viime kauden päätteeksi Jyväskylästä isompiin liigoihin lähtivät JYPin sisäisen pistepörssin kärkiviisikosta kolme pelaajaa: Antti Suomela, Joonas Nättinen ja Juuso Puustinen.

Nimekkäiden lähtijöiden tilalle JYP-hyökkäykseen ovat tulleet Eric Perrin, Markus Jokinen, David Tomasek, Aleksi Rutanen ja Henri Tamminen.

eric perrin
Eric PerrinTomi Hänninen

Perrinin nappaaminen takaisin Jyväskylään oli JYPiltä tärkeä temppu niin pelillisesti kuin imagonkin kannalta. Perrinin mukana JYPiin palasi paljon johtajuutta. Tämän lisäksi tehoja voidaan odottaa tulevallakin kaudella, sillä 42-vuotias Perrin mättää edelleen pisteitä kovaa tahtia.

Jokinen ja Tomasek ovat mielenkiintoisia hankintoja, mutta eivät pysty mitenkään korjaamaan lähtenyttä taitoa. Jokinen pelasi hyvän kauden Mestiksen mestaruuden voittaneessa KeuPassa. SM-liigassa hän ei ole kuitenkaan esittänyt toistaiseksi ihmeitä. Tomasek on EHT-tason nuori pelaaja, joka on tehnyt Tshekin liigassa hyvää tulosta. Viime kaudella Tomasek teki 47 ottelussa 27 pistettä. Paljoa enempää nuorukaiselta ei voi SM-liigassa odottaa.

Maalivahtiosastolla JYPissä on jännittävä tilanne, sillä viime kaudella suuremman torjuntavastuun kantanut Juho Olkinuora siirtyi kauden jälkeen Pelicansiin.

Tulevalla kaudella JYPissä torjuntavastuun jakavat Eetu Laurikainen ja Joona Voutilainen, joista kumpikaan ei ole kantanut selvää ykköstorjujan viittaa SM-liigassa. Torjuttuja otteluita pudotuspeleissä kaksikolla on yhteensä yhdeksän, mikä voi tietää JYPille vaikeuksia keväällä.

Vaikka JYPistä on lähtenyt paljon taitoa, pitäisi joukkueen pystyä ensi kaudellakin taistelemaan paikasta kuuden parhaan joukkoon.

Lähteneet/Ilman sopimusta olevat pelaajat: Juho Olkinuora (mv), Jake Newton (p), Nolan Yonkman (p), Antti Suomela (kh), Joonas Nättinen (lh), Juuso Puustinen (lh), Joel Sund (lh), Miha Verlic (lh)

Tulleet pelaajat: Joona Voutilainen (mv), Markus Jokinen (lh), Eric Perrin (lh), Aleksti Rutanen (lh), Henri Tamminen (lh), David Tomasek (lh)

Mathew Maione, KalPa
Mathew MaioneAOP

KalPan puolustuksesta lähti runko

Viime kauden alla KalPalta ei odotettu suuria, mutta joukkue venyi uskomattomalla tavalla. Kuopiolaisten tie katkesi lopulta puolivälierissä, kun Tappara kaatoi sen otteluvoitoin 4–2.

KalPassa vaihtuvuus on ollut pientä, mutta lähteneet pelaajat ovat sitäkin tärkeämpiä.

Puolustuksesta KalPa on menettänyt kolme parasta pelaajaansa, kun Santeri Lukka, Mathew Maione ja Juuso Riikola vaihtoivat maisemaa.

SaiPa
Lasse LappalainenAOP

KalPan vahvuuteen on liittynyt kesän aikana Sportin puolustuksesta Ari Gröndahl, viime kaudella SaiPan puolustuksen kärkipareissa pelannut Lasse Lappalainen ja Pohjois-Amerikasta kotiutunut KalPan oma kasvatti Saku Vesterinen. Kolmikosta ei ole paikkaamaan jättimäisiä menetyksiä, vaikka Gröndahl ja Lappalainen pystyvät pelaamaan SM-liigassa hyvällä tasolla.

Kuopiolaisten hyökkäyksessä on tapahtunut myös muutamia muutoksia. Tulijoiden puolella on ainoastaan kovan luokan paluumuuttaja Jaakko Rissanen, joka solmi seuran kanssa viiden vuoden sopimuksen.

Uudistuneen puolustuksen onnistuminen määrittää paljon siinä, mihin asti KalPa tulevalla kaudella yltää. Maalivahdit ja hyökkääjät antavat kuopiolaisille mahdollisuuden rynniä vähintään pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Lähteneet/Ilman sopimusta olevat pelaajat:Santeri Lukka (p), Mathew Maione (p), Juuso Riikola (p), Jerry D'Amigo (lh), Sami Mutanen (lh), Janne Tavi (lh)

Tulleet pelaajat: Ari Gröndahl (p), Lasse Lappalainen (p), Saku Vesterinen (p), Toni Hyvärinen - tryout (lh), Jaakko Rissanen (kh)

Kaapo Kähkönen, Lukko
Kaapo KähkönenAOP

Lukolla on pula laadukkaista pelaajista

Lukossa lähtijöiden lista on todella pitkä, ja Raumalle kaivataankin vielä lisää sopimuspelaajia ennen kauden alkua. Tällä hetkellä Lukolla on yhdeksän laitahyökkääjää, eli kolmen ketjullisen verran.

Lähteneet pelaajat ovat pitkälti viime kaudella alemmissa ketjuissa pelanneita. Suurimmat menetykset ovat kaksi tasaista kautta pelannut Peter Tiivola ja vielä ilman sopimusta oleva Teemu Ramstedt.

Puolustuksesta joukkue menetti yhden kärkipelaajistaan, Johan Motinin. Tästä huolimatta Lukon puolustus on suhteellisen hyvässä jamassa. Tulijoita on useita. Heistä Tshekin pääsarjasta tulevalla Jakub Krejcikilla on edellytykset paikata Motinin jättämä aukko mainiosti.

Alkukaudesta Lukko-puolustus voi tosin olla tiukilla, sillä Simo-Pekka Riikola loukkaantui Pitsiturnauksessa ja on arviolta kaksi kuukautta sivussa.

Linus Nyman
Linus NymanMikko Ahmajärvi / Yle

Hyökkäyksessä Lukon parhaita hankintoja ovat Ilveksessä kärkisentterinä pelannut Tapio Laakso ja nuori Linus Nyman. 19-vuotias Nyman on nopea hyökkääjä, joka on viime kausina mättänyt kovia tehoja Pohjois-Amerikan junioriliiga OHL:ssä.

Lukon maalivahtiosasto on vielä suuri arvoitus. Joukkueen ykköstorjuja Kaapo Kähkönen teki kesällä NHL-sopimuksen. Kähkönen pelaa tulevan kauden Pohjois-Amerikassa. Hänen tilalleen Lukkoon tuli Oskari Setänen. Joukkueen kakkosvahti tulevalla kaudella on Lassi Lehtinen. Harjoituspeleissä kaksikolla on kuitenkin ollut hankalaa TPS:ää vastaan.

Tulevat hankinnat määrittävät sen, kuinka korkealle Lukko voi yltää. Paikka kymppisakissa pitäisi kuitenkin olla helppo saavuttaa.

Lähteneet/Ilman sopimusta olevat pelaajat: Kaapo Kähkönen (mv), Konsta Mesikämmen (p), Johan Motin (p), Atte Mäkinen (p), William Wrenn (p), Teemu Ramstedt (kh), Peter Tiivola (kh), Joose Antonen (lh), Valentin Claireaux (lh), Juho Keränen (lh), Joonas Niemelä (lh), Toni Suuronen (lh), Chris VandeVelde (lh), Janne Väyrynen (lh), Joakim Hillding (kh)

Tulleet pelaajat: Oskari Setänen (mv), Mark Auk (p), Ville Heinola (p), Jakub Krejcik (p), Tapio Laakso (kh), Justin Danforth (lh), Linus Nyman (lh), Aaro Vidgren (lh)

Jesse Saarinen, Pelicans
Jesse Saarinen, PelicansAOP

Pelicansin hyökkäys on heikoilla kantimilla

Lahdessa hyökkäys otti pahiten osumaa viime kauden jälkeen. Pelicansin kärkinimistä lähtivät Iikka Kangasniemi, Jesse Saarinen ja Aleksi Rekonen.

Kolmikon jättämiä valtavia aukkoja Pelicans ei ole onnistunut paikkaamaan. Lahteen on tullut useita pelaajia Mestiksestä. Heistä mielenkiintoisin on nuori Jesse Ylönen, joka varattiin kesällä Montreal Canadiensiin toisella kierroksella.

SaPKosta Lahteen tulee hyökkääjä Niklas Salo, joka oli viime kaudella joukkueensa paras pistemies. Salo on pelannut SM-liigaa TPS:n riveissä muutamia vuosia sitten, mutta silloin pienikokoinen väkkärä ei pystynyt vielä tekemään läpimurtoaan. Nyt muutaman Mestiksessä menneen kauden jälkeen siihen on mahdollisuus.

Hyökkääjistössä on useita nuoria pelaajia, mutta varmoja, korkean tason suorittajia joukkueeseen ei ole tullut.

Puolustuksen suurin lovi tuli Libor Sulakista, joka suuntasi viime kauden lopussa AHL:ään.

Lahteen on tullut kelvollisia liigatason puolustajia, mutta heistä yksikään ei korvaa Sulakissa menetettyä kiekollista taitoa.

Pelicansin molemmat maalivahdit, Janne Juvonen ja Joona Voutilainen vaihtoivat maisemaa viime kauden päätteeksi. Maalivahtihankinnat ovat Pelicansilta kuitenkin olleet onnistuneita.

Hässäkkää JYPin maalilla.
AOP

Lahteen on saalistettu tulevaksi kaudeksi JYPin ykkösmaalivahti Juho Olkinuora ja Tshekin pääsarjassa hyvin viime vuodet torjunut Jakub Skarek. Kauden valmistavissa otteluissa molempien maalivahtien otteet antavat odottaa heiltä hyvää kautta.

Lisämaustetta Pelicansin kauteen tulee uuden päävalmentajan Ville Niemisen ensimmäisestä päävalmentajakaudesta SM-liigassa.

Nuoren joukkueen pitää pystyä suorittamaan kykyjensä ylärajoilla, jotta Pelicansin kausi jatkuu keväällä.

Lähteneet/Ilman sopimusta olevat pelaajat:Janne Juvonen (mv), Joona Voutilainen (mv), Stefan Lassen (p), Juha Leimu (p), Jordan Rowley (p), Roni Rukajärvi (p), Libor Sulak (p), Aku Kestilä (kh), Joonas Alanne (lh), Arttu Heikkinen (lh), Iikka Kangasniemi (lh), Niko Kivelä (lh), Kimi Koivisto (lh), Aleksi Rekonen (lh), Jesse Saarinen (lh)

Tulleet pelaajat:Juho Olkinuora (mv), Jakub Skarek (mv), Keni Karalahti (p), Oliwer Kaski (p), Henrik Nilsson (p), Miihkali Teppo (p), Manuel Ganahl (lh), Joakim Kukkonen (lh), Mikko Laine (lh), Niklas Salo (lh), Jesse Ylönen (lh), Hynek Zohorna (lh), Samuel Salonen (lh)

Maksim Matushkin, Ässät
Maksim MatushkinVesa Pöppönen/AOP

Ässien kärkipelaajat jatkoivat matkaa

Porissa on tehty iso tuuletus pelaajistossa. Varmoissa lähtijöissä on kolme Ässien sisäisen pistepörssin viidestä parhaasta viime kaudelta. Joukkueen jättävien kärkipelaajien lista saattaa vielä syksyn kynnyksellä kasvaa, jos Montreal Canadiensin kolmosvaraus Jesperi Kotkaniemi jää pelaamaan Pohjois-Amerikkaan ensi kaudeksi.

Ylivoimaisesti suurin aukko paikattavaksi Porissa on ollut puolustaja Maksim Matushkinin paikka. Paljon vastuuta saanut Matushkin voitti viime kaudella Ässien sisäisen pistepörssin. Yhtä monipuolista ja kovaa laukaisupelotetta Ässät ei ole pystynyt hankkimaan siirtomarkkinoilta.

Hyökkäyksessä Ässät otti kovimmat kolaukset, kun Antoine Laganiere, Ville Korhonen ja Matti Kuparinen vaihtoivat seuraa.

Aleksi Rekonen ja Marko Pöyhönen juhlivat Pelicans-maalia.
Aleksi Rekonen ja Marko Pöyhönen juhlivat Pelicans-maalia.Tomi Hänninen

Ässien tulopuolella joukkueeseen on saatu hyviä liigatason pelaajia, kun Saku Salmela, Aleksi Rekonen ja Peter Tiivola saapuivat Poriin. Lisäksi viime kauden lopulla joukkueeseen liittyneeseen Sakari Salmiseen kohdistetaan suuria odotuksia tulevan kauden suhteen.

Varsinkin viimeaikaisten talousuutisten valossa Porissa olisi ensiarvoisen tärkeää saada kassaan tuottoja pudotuspeleistä, mutta tehtävä voi olla liian vaikea, ellei seura saa pestattua sopivia vahvistuksia kauden aikana.

Maalivahtiosastolla Andreas Bernard – Henri Kiviaho riittää hauista SM-liigassa, mutta joukkue kaipaa vielä tulivoimaa lähteneiden pelaajien tilalle.

Lähteneet/Ilman sopimusta olevat pelaajat: Ben Blood (p), Maksim Matushkin (p), Aleksi Mäkelä (p), Juuso Walli (p), Matti Kuparinen (kh), Philip McRae (kh), Tuomas Huhtanen (lh), Marco Insam (lh), Ville Korhonen (lh), Antoine Laganiere (lh), Simon Suoranta (lh)

Tulleet pelaajat:Niklas Peltomäki (p), Saku Salmela (p), Peter Tiivola (kh), Aki Juusela (lh), Lenni Killinen (lh), Aleksi Rekonen (lh)

Lue myös:

Kesän siirtomarkkinoiden voittajat ja selviytyjät: Kärpät on tulevallakin kaudella vahva mestariehdokas, jota TPS haastaa – Jukurit voi yllättää taaperruksen jälkeen

4-vuotias Jerry Järvensivu on kävelevä jääkiekkotietopankki – katso videolta, kuinka Jerry kohtaa Tapparan maalivahti Christian Heljankon

HPK Naiset -yhdistyksestä irrotettu kiekkojoukkue pystyy jatkamaan toimintaansa – juniorijääkiekko otti suojiinsa

JYPille taas tappiollinen tilikausi: "Kausi SM-liigassa loppui yhtä pudotuspelisarjaa liian aikaisin"

KalPa takoi tiskiin ennätystuloksen: teki voittoa lähes 600 000 euroa

Kalle Sahlstedt jätti rakastamansa työn lähteäkseen Lukon urheilutoimenjohtajaksi: "Sanoin monta kertaa, etten tule"

Ässien joukkue ensi kaudelle valmis, Makkonen jatkaa patapaidassa: "Ässät oli minulle selkeä ykkösvaihtoehto"

SM-liiga tarvitsee kipeitä päätöksiä – pitäisikö sarja avata? Ville Nieminen kertoo karsintapelien maagisuudesta: "Se on ihan Stanley Cup -finaalien tuntumassa"

Korjaus klo 8.08: Janne Keränen pelaa myös tulevalla kaudella Lukossa, hän ei ole siirtynyt muualle.

Lähteet: liiga.fi, eliteprospects.com, joukkueiden verkkosivut

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat