Suora

  • Uimahyppyjen MM, sekaparien 3 m:n synkrohyppyjen loppukilpailu

Norjalaistähti Karsten Warholm juoksee Berliinissä kovan tuplan – osallistuu sekä 400 metrin sileälle että aitoihin

Berliinin EM-kisoissa norjalaisjuoksija Karsten Warholm tavoittelee kahta mitalia – ja miksei jopa mestaruutta.

yleisurheilu
Karsten Warholm Lontoon Timanttiliiga
Karsten Warholm paransi 400 metrin aitojen Norjan ennätystään jo kolmannen kerran tällä kaudella Lontoon Timanttiliigassa heinäkuussa.AOP

Karsten Warholm juoksee Berliinissä kovan tuplan. Norjalainen osallistuu EM-kisoissa sekä 400 metrin sileälle että aidatulle matkalle.

Aidatulla ratakierroksella Warholm, 22, on tällä hetkellä Euroopassa ylivoimainen. Heinäkuun lopussa Warholm kellotti Lontoon Timanttiliigassa uudeksi Norjan ennätykseksi 47,65. Warholm on parantanut maansa ennätystä tällä kaudella jo kolmesti. Seuraavana Euroopan tilastossa olevan Turkin Yasmani Copellon tämän kauden paras on 48,31.

Sileän matkan Warholm on juossut tälla kaudella vain kerran. Heinäkuun alkupuolella Oslossa juostu aika 45,14 on Euroopan tilaston kuudenneksi paras aika. Viime vuonna Warholm juoksi sileällä Norjan ennätyksen 44,87. Kovempaa menoa voidaan siis odottaa vielä tältäkin matkalta. Tämän kauden 400 metrin tilastoykkösen Matthew Hudson-Smithin paras tänä vuonna juostu aika on 44,63.

Norjalaisella on kokemusta tuplan juoksemisesta viime kesältä, kun hän juoksi molemmat ratakierroksen matkat alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Bydgoszczissa. Siellä Warholm juoksi kuusi juoksua neljään päivään. Sileällä hän otti hopeaa ja sen jälkeen kultaa aidoissa.

Urakka Berliinissä ei ole kuitenkaan yhtä kova kuin viime kesänä. Warholm pääsee molemmilla matkoilla suoraan välieriin, koska on tilastoissa 12 parhaan joukossa. Warholmin pitää siis juosta neljä juoksua neljään päivään.

Aidoissa Warholm on luonnollisesti ehdoton voittajasuosikki, mutta kovana kilpailijana huippukuntoisella Warholmilla on myös sileällä hyvät mahdollisuudet mitaliin ja miksei jopa kultaiseen sellaiseen.

Lue myös:

Suomen yleisurheilun EM-joukkue täydentyi vielä yhdellä urheilijalla, Uusimäki kieltäytyi kutsusta

Sveitsiläisjuoksija suljettiin EM-viestijoukkueesta rasistisen käytöksen takia

11 päivää EM-mitalien metsästystä 7 eri lajissa! Katso tästä Super EM 2018 -ohjelma

EM-mitaleita sataa kaatamalla Ylen kanavilla elokuussa – tätä on Super EM 2018

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat