Suora

  • FIFA 21: Nordic Invitational
  • Heikki Nivan on valittava: Snookerammattilainen tai voimisteluvalmentaja
  • Urheiluruutu

Nasrin vaikeudet jatkuvat – kilpailukielto pidennettiin peräti 18 kuukauteen

Samir Nasri sai alun perin vain kuuden kuukauden kilpailukiellon dopingrikkomuksen takia.

jalkapallo
Samir Nasri.
Samir Nasri.AOP

Euroopan jalkapalloliitto (Uefa) on pidentänyt entisen Ranskan maajoukkuepelaaja Samir Nasrin kilpailukieltoa kuudesta kuukaudesta 18 kuukauteen.

Nasri sai kilpailukieltonsa dopingrikkomuksesta, kun hän sai suonensisäistä hoitoa losangelesilaisella klinikalla vuonna 2016. Nasrin nestetasapainoa korjattiin 500 millilitralla hivenaineilla rikastettua vettä. Annos ylittää Maailman antidopingtoimisto Wadan säännöissä määritellyn enimmäismäärän kymmenkertaisesti.

Nasri yritti hakea Uefalta jälkikäteen erivapautta lääkinnällistä käyttöä varten, mutta tämä hakemus hylättiin.

31-vuotias Nasri oli hoidon aikaan lainasopimuksella Sevillassa, minkä takia Espanjan antidopingtoimisto avasitapauksesta tutkimuksen. Nasri sai helmikuussa kuuden kuukauden kilpailukiellon, joka päivättiin alkavaksi 1. heinäkuuta 2017. Pidennetyn pannan takia Nasri voi palata kilpakentille aikaisintaan ensi tammikuussa.

Nasri voi palata seuraharjoituksiin marraskuun alussa, mutta tällä hetkellä hänellä ei ole seuraa ja hänen uransa on ollut jo pidemmän aikaa laskusuunnassa painonhallinta- ja asenneongelmien takia. Entinen Manchester Cityn ja Arsenalin keskikenttäpelaaja purki tammikuussa sopimuksensa turkkilaisen Antalyan kanssa.

Kuusinkertainen uinnin olympiavoittaja Ryan Lochte sai viime viikolla 14 kuukauden kilpailukiellon vastaavanlaisesta tapauksesta. Yhdysvaltalaisuimari julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan itsestään saamassa suonensisäistä nesteytystä, eikä hänellä ollut erityislupaa käyttää suonensisäiseen nesteytykseen tarvittavia laitteita.

Lue myös:

Entisen valioliigatähden vaikeudet jatkuvat – puolen vuoden panna doping-rikkomuksesta

Lochte kilpailukiellostaan: "Toivon, että muut urheilijat oppivat virheestäni"

Kohu-uimari Lochtelle 14 kuukauden panna antidopingsääntöjen rikkomisesta

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat