Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa

Liiton karmeasta virheestä kärsinyt Huntington: "Ei tämä tunnu edes todelliselta"

Maria Huntington haluaa pysyä vielä positiivisellä mielellä EM-kisojen suhteen.

Yleisurheilun EM 2018
Maria Huntington.
Lehtikuvaa / Heikki Saukkomaa

Seitsenottelija Maria Huntington kuuli tuoreeltaan keskiviikkoiltana Twitteristä lähteneestä keskustelusta, jonka mukaan Suomen Urheiluliitto (SUL) olisi ilmoittanut hänet vahingossa korkeushyppyyn eikä seitsenotteluun Berliinin EM-kisoihin. Tieto osoittautui paikkansapitäväksi. Euroopan yleisurheiluliiton asiantuntija Mirko Jalava vahvisti Yle Urheilulle, että Huntington olisi päässyt tuloksellaan ns. odotuslistalta mukaan kisoihin.

– Aika uskomattomalta tuntuu, että miten tuollainen virhe voi tapahtua. Minulle soitettiin tänä aamuna ja sanottiin, että kyseessä on inhimillinen virhe, mutta kyllähän nämä pitäisi tarkistaa useaan kertaan. Ei tämä tunnu edes todelliselta, että tällaista voi käydä, Huntington kertoi Yle Urheilulle.

SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen oli siis soittanut Huntingtonille aamulla jo kertonut, että liitto yrittää korjata tilannetta parhaansa mukaan. Ilmoittautumisaika kisoihin on kuitenkin päättynyt.

– Huonoltahan se näyttää. Haluan kuitenkin pysyä positiivisena, Huntington sanoi.

Jos paikka vielä jollain tavalla irtoaisi, Huntington olisi lähdössä kisoihin, vaikka valmistautumisaika jäisi lyhyeksi.

– En ollut valmistautunut lähtöön, mutta tein juuri hyvän treenin. Tuntuu, että olen ennätyskunnossa. Reilu viikko tässä vielä kuitenkin olisi ennen kuin oma laji alkaisi

Huntington voitti Kalevan kisoissa seitsenottelun ennätyspisteillään 5858. EM-kisaraja oli 5900 pistettä.

- Se oli aika kova paikka, että en saanut rajaa rikki Kalevan kisoissa. Mokasin itse korkeushypyssä ja hävisin siinä sellaiset 150 pistettä. Ajattelin, että rankingin kautta ei ole mitään toivoa ja nyt sainkin tietää, että olisin päässyt.

EM-kisat olisivat olleet 21-vuotiaalle tamperelaiselle uran ensimmäiset aikuisten arvokisat.

Lue myös:

Karmea moka jättämässä suomalaisurheilijan yleisurheilun EM-kisojen ulkopuolelle – Huntington ilmoitettiin väärään lajiin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat