Suomalaissoutajat hakevat vauhtia EM-keräilyeristä

Robert Ven ja Kasper Hirvilampi eivät selviytyneet suoraan välieriin soudun EM-kisoissa Glasgow'ssa.

Robert Ven. Kuva: EPA

Miesten yksikössä soutava Robert Ven onnistui pari viikkoa sitten Luzernin maailmancupissa mainiosti ja selviytyi välieriin asti. Välieräpaikkaa 27-vuotias Hämeenlinnan Soutajien Ven tavoitteli myös Glasgow'n EM-kisoista, mutta ainakaan suoraa paikkaa ei irronnut.

Ven oli jo ensimmäisen 1 000 metrin jälkeen eli kisan puolivälissä neljäntenä ja pysyi tällä sijalla maaliin asti, kun erän kaksi ensimmäistä, Liettuan Mindaugas Griskonis ja Puolan Naran Wegrzycki-Szymczyk, sai suoran välieräpaikan. Ven joutuu hakemaan uutta vauhtia perjantain keräilyeristä.

– Soutu oli yllättävän voimatonta. Hermotus puuttui. Tällä kaudella ei ole kertaakaan ollut noin huonoa. Toivon, että tämä soutu avasi kropan, Ven kertoi STT:lle.

EM-kisat ovat Venille tärkeät, mutta kausi jatkuu sunnuntaina päättyvien kisojen jälkeen MM-vesillä Bulgarian Plovdidissa 9.-16. syyskuuta.

– Tottakai MM-kisat ovat kauden päätavoite, mutta kyllä tällainen monilajitapahtuma on jonkinlainen piristysruiske, sillä nämä ovat isommat EM-kisat kuin pelkät oman lajin EM-kisat, Ven kertasi.

Myös kevyessä yksikössä soutanut Kasper Hirvilampi joutui keräilyeriin. 24-vuotiaan Nesteen Soutajien edustajan piti alun perin osallistua kisoihin kevyessä pariairokaksikossa, mutta hänen parivaljakkonsa Juho-Pekka Petäjäniemi kärsii kyljen rasitusvammasta, eikä pysty kilpailemaan.

– Kaksikko on tältä kaudelta valitettavasti kilpailtu. Saamme paremman ensi kauden, jos JiiPee keskittyy palautumaan, ja minä soudan loppukauden yksikössä, Hirvilampi kertoi.

Hirvilampi ei pysynyt erässään kärjen vauhdissa, vaan jäi viidenneksi. Ison-Britannian Samuel Mottram ja Sveitsin Michael Schmid veivät suorat välieräpaikat.

– Vähän tuntui, että soutu tulee fyysisesti ja teknisesti hyvin, mutta vene ei lähtenyt kulkemaan parhaalla mahdollisella tavalla. Yleensä soutuni on aina parantunut kisapäivien mittaan, Hirvilampi kertoi.

Hirvilampi kertoi miettineensä, että erä oli täynnä arvokisamitalisteja ja -finalisteja, ja hän on itse vasta räkänokka.

– Vedin ensimmäistä arvokisojen starttia yksin. Pitää vaan kiilata muiden rinnalle ja ohi, Hirvilampi puntaroi urakehitystä tulevina vuosina.

Muokattu kello 16.31: Lisätty soutajien kommentit.

Lue myös: