Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hulkko kohensi sivulajin ennätystään yli puoli sekuntia, Laukkanen uskoo rintauinnin lukon olevan aukeamassa

Veera Kivirinta EM-uintien avauksessa Glasgowssa.

uinti
Jenna Laukkanen.
Jenna Laukkanen.AOP

Yksi innoissaan, toinen pettynyt ja kolmas vähän siltä väliltä.

Rintauinnin 50 metrin ja 100 metrin matkoja päämatkoinaan pitävä kolmikko Ida Hulkko, Veera Kivirinta ja Jenna Laukkanen haki kisatuntumaa perjantaina Glasgow'n altaasta 50 metrin vapaauinnissa. Hulkko ui tuntuvan ennätysparannuksen, Kivirinta turhautui vauhtiinsa, ja Laukkanen kärsi kisajärjestäjien vääristä ohjeista, joiden takia meinasi myöhästyä startista.

- En ajatellut, että se noin kovaa tulisi. Se oli yllätys, että kuusi kymppää (kymmenystä) lähti ennätyksestä, ajalla 26,76 viimevuotista ennätystään 0,54 sekuntia parantanut Hulkko sanoi.

Ensimmäisissä pitkän radan kisoissaan kilpaileva 19-vuotias tamperelaisuimari on tyytyväinen kuntoonsa. Se lupaa hyvää lauantaina alkavaan 100 metrin rintauintiin. Hulkon Suomen ennätysmatka 50 metrin rintauinti alkaa ensi keskiviikkona.

- Nyt sain turhan stressin pois päältä, 44:nneksi sijoittunut Hulkko tuumasi.

Laukkanen jäi ennätysvauhdistaan 0,17 sekuntia ja oli 39:s ajalla 26,42.

- Vähän hain tästä ennätystä, mutta ennen uintia oli sellainen fiilis, että mitä olen menossa sinne tekemään. Vapaata ei ole ihan hirveästi uitu, Laukkanen kertoi.

Runsas kuukausi sitten SM-kisoissa Laukkanen kuvasi rintauintinsa olevan lukossa. Nyt näyttää kuulemma jo paremmalta, mutta lauantai tarjoaa tarkemman mittarin.

- Rintauinti on tuntunut verryttelyissä ihan hyvältä, kertoi Laukkanen, joka voitti edellisissä pitkän radan EM-kisoissa 2016 pronssia 50 metrin rintauinnissa.

Kivirinta oli vapaauinnissa 49:s ajalla 27,07.

- Vapari ei lähde, jos se ei ole lähteäkseen. Olisi pitänyt ottaa happea toisenkin kerran, ja alussa kädet kolisivat rataköysiin, oululainen Kivirinta kertoi.

Lue myös:

Jallow ymmällään EM-avauksestaan – "Ehkä se oli sitten liian hyvä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat