Suomalaissoutajilla kaksijakoinen päivä – Hirvilampi vuodatti pettymyksen kyyneleitä, Ven löysi tasonsa

Kasper Hirvilampi jäi vain 15 sadasosan päähän välieräpaikasta.

Kasper Hirvilampi. Kuva: Lehtikuva

GLASGOW. Robert Ven jatkaa soudun EM-kisoissa Skotlannissa lauantaina urakkaansa välierillä, kun perjantain yksikkökilpailun keräilyeristä tuli helpottava kakkossija. Kasper Hirvilammen tie kevyissä yksiköissä sen sijaan vie sunnuntain C-finaaliin, kun suomalainen jäi niukasti neljänneksi.

Kummankin erästä kolme parasta eteni jatkoon välieriin. Hirvilampi oli kiinni välieräpaikassa lähes koko 2000 metrin matkan, mutta aivan viime metreillä portugalilainen Dinis Costa tuli ohi.

Hirvilampi luuli hetken vielä maaliintulon jälkeenkin päässeensä jatkoon, joten pettymys iski kovaa vasten kasvoja. Ensimmäistä kertaa arvokisoissa yksiköllä soutanut 23-vuotias saapui rantaan kyynelehtien.

– Pettyneet on tunnelmat, ei siitä mihinkään pääse, Hirvilampi kertoi Yle Urheilulle hetkeä myöhemmin.

– Kyllä se syö, ettei välieriin ole asiaa. Kisa oli hyvä, mutta lopputulos harmillinen. Kisa oli tosi tasainen ja olin tällä kertaa loppukirivaiheessa ottavana osapuolena. Mutta se on urheilua.

Hirvilammen piti alun perin kilpailla EM-kisoissa kevyissä pariairokaksikoissa, mutta hänen parinsa Juho-Pekka Petäjäniemi jäi pois arvokisoista loukkaantumisen takia. Välieräpaikka oli heti lähellä, mutta se vaihtui viime hetkellä välipäivään ja sunnuntain C-finaaliin.

– Kokonaisuutena kuitenkin kärki oli lähellä, niin ei tuo ihan huono ollut. Nämä eivät ole Haminan piirikunnalliset vaan täällä on ihan Euroopan parhaat. Palaudun tästä C-finaaliin ja sitten seuraavia kisoja kohti.

Ven himoitsee ensimmäistä finaalipaikkaa

Robert Ven, 28, oli huoltoalueella iloisempi mies, joskin myös huomattavasti läkähtyneempi. Ven antoi kaikkensa keräilyerässään ja sai kaivatun välieräpaikan. Torstain ongelmat olivat taakse jäänyttä elämää.

– Eilen oli ehkä kauden tahmein soutu, en tiedä oliko tankkaus mennyt vähän huonosti. Oli ehkä nesteet vajaat, niin menin aika tilttiin. Tänään oli paljon parempaa, kun alusta asti oli määriteltyä ja pystyi hallitsemaan kakkossijalta, Ven sanoi Yle Urheilulle.

Välieräpaikka 12 parhaan joukkoon oli Venin minimitavoite, mutta lisääkin hän hamuaa. A-finaalipaikka kuuden parhaan joukossa on ollut monesti lähellä, mutta jäänyt vielä toistaiseksi saavuttamatta.

– Lähden välierään ennakkoluulottomasti vetämään. Olen ollut 0,2 sekunnin, sekunnin ja muutaman sekunnin päässä finaaleista aiemmin, niin totta kai sinne haluaisi. Pääsisi omalla urallakin eteenpäin.

Robert Ven soutaa lauantaina välierässä kello 12.36. Välierän kolme parasta etenee A-finaaliin. Suora lähetys Yle Areenassa klo 11.30 ja TV2:ssa klo 12.30. Kaikki Super-EM:stä osoitteessa yle.fi/superem.

Lue myös: