Suora

 • Alppihiihdon MC: Kronplatz, naisten suurpujottelun 1. lasku
 • Kronplatz, naisten suurpujottelun 1. lasku
 • Alppihiihdon MC: Kronplatz, naisten suurpujottelun 2. lasku
 • Kronplatz, naisten suurpujottelun 2. lasku400
 • Äidin ja mummin teränjäljissä - Emmi Peltonen on taitoluistelija kolmannessa sukupolvessa
 • Alppihiihdon MC: Schaldming, miesten pujottelun 1. lasku
 • Schladming, miesten pujottelu, 1. lasku
 • Urheiluruutu
 • Alppihiihdon MC: Schaldming, miesten pujottelun 2. lasku
 • Jalkapallon Italian cup, Inter - AC Milan
 • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Inter - AC Milan
 • Urheiluruutu
 • Schladming, miesten pujottelu, 2. lasku
 • Jalkapallon Italian cup, Inter - AC Milan

Satu Mäkelä-Nummela: “Miksi huusin sen kiekon kun en ollut edes valmis” – viimeinen ohilaukaus maksoi EM-finaalipaikan

Olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela jäi niukasti trapissa finaalin ulkopuolelle haulikkoammunnan EM-kilpailuissa, Itävallassa.

ammunta
Satu Mäkelä-Nummela Pekingin olympiakisoissa 2008.
Satu Mäkelä-Nummela Pekingin olympiakisoissa 2008.Oliver Weiken/AOP

Satu Mäkelä-Nummela ampui EM-kilpailujen peruskilpailussa 117 kiekkoa 125:stä ja eteni kahden muun naisen kanssa uusimaan viimeisestä paikasta kuuden parhaan finaaliin.

Mäkelä-Nummelaa jäi harmittamaan ennen kaikkea peruskilpailussa ammutun viimeisen sarjan viimeinen kiekko, joka livahti suomalaiselta karkuun. Sen onnistuessa hänelle olisi ollut tarjolla suora paikka finaaliin.

– Siinä olin niin pihalla, etten ollut edes valmis kun huusin jo sen kiekon. Ja sitten "täm täm" kaksi kertaa sinne perään. Manasin heti itseäni, että miksi huusin sen kiekon kun en ollut edes valmis, Mäkelä-Nummela soimaa itseään kisan jälkeen.

117 kiekkoa riitti siis kuitenkin uusintaan, mutta siinä Mäkelä-Nummelalta livahti ohi jo heti ensimmäinen kiekko. Italialaisen Maria Lucia Palmitessan ja Espanjan Beatriz Martinezin onnistuessa oli suomalaisen osalta peli pelattu. Kolmikosta finaaliin eteni Palmitessa.

Mäkelä-Nummela odotti itseltään finaalipaikkaa, sillä kausi on kulkenut erinomaisesti. Suomalainen on noussut jo kaksi kertaa korkeimmalle korokkeelle kovatasoisissa maailmancupin kilpailuissa. Valmistautuminenkin Italiassa sujui loistavasti. Mäkelä-Nummela kävi kisaamassa 200 kiekon kilpailussa miehiä vastaan ja pesi finaalissa muun muassa kolme olympiavoittajaa oltuaan ykkönen.

– Totta kai mä toivoin, että olisin ollut mukana finaalissa. Harmittaa, etten sinne päässyt. Kausi on ollut tosi hyvä, tasaista ammuntaa. Tulokset ovat olleet hyvää luokkaa ja pari voittoakin maailmancupissakin, Mäkelä-Nummela toteaa.

Muista naisista Mopsi Veromaa oli 12:s, ja Noora Antikainen 24:s.

Suomalaismiehistä pisimpään kärkikahinoissa oli mukana sairastelujen jälkeen kansainvälisiin kilpailuihin palannut Vesa Törnroos. Törnroos oli mukana finaalipaikkataistelussa vielä ennen viimeistä sarjaa. Siinä vain 21 kiekkoa pudotti hänet kuitenkin kauas kärkisijoista. Törnroos oli 39:s, Jukka Laakso 43:s ja Eemil Pirttisalo 67:s.

Lauantaina Itävallassa käydään naisten joukkuekilpailu ja sunnuntaina Mäkelä-Nummela jahtaa Vesa Törnroosin kanssa menestystä uudessa olympialajissa, parikilpailussa. Pari voitti kauden alussa yhden maailmancupin osakilpailun.

– Lähdemme haastamaan slovakialaisparin Erik Varga-Zuzanne Rehak Stefecekova, joka on vienyt pari viimeisintä maailmancupin kilpailua, joissa emme ole olleet mukana, Mäkelä-Nummela suunnittelee.

Syyskuun alussa haulikkoampujien kausi jatkuu MM-kisoissa, Etelä-Koreassa Changwonissa. Paikassa, josta Mäkelä-Nummela kävi hakemassa sen kauden toisen maailmancupin voittonsa huhtikuussa.

Lue myös:

Satu Mäkelä-Nummela saa maailmancupin voitosta rahan sijaan pehmolelun tai kukkapuskan – "Palat on jotenkin aina täytynyt survoa paikoilleen"

Paino putosi 23 kiloa, mystinen kipu vei sairaalaan – Vesa Törnroos ei ehkä koskaan tervehdy, mutta tähtää arvokisamitaliin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat