Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Kamerun yllätti: AC Milanin entiset tähdet maajoukkueen valmentajiksi

Clarence Seedorf nimitettiin Kamerunin jalkapallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

jalkapallo
Clarence Seedorf ja Patrick Kluivert.
AOP

Kamerunin jalkapallomaajoukkueen peräsimeen saadaan hollantilaisväriä, kun pelaajana menestystä niittänyt Clarence Seedorf aloittaa tehtävässä. Kamerunin urheiluministeri kertoi asiasta lauantaina.

Seedorf saa oikeaksi kädekseen tutun miehen, sillä samalla Kamerun nimitti Patrick Kluivertin apuvalmentajaksi. Molemmat pelasivat italialaisseura AC Milanissa ja Hollannin maajoukkueessa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Kamerun tavoitteli tehtävään ruotsalaista Sven-Göran Erikssonia, mutta osapuolet eivät päässeet sopimukseen.

Seedorf, 42, lopetti pelaajauransa neljä vuotta sitten. Hän pelasi muun muassa Real Madridissa, mutta vietti peräti kymmenen vuotta AC Milanin keskikentällä. Hän voitti Mestareiden liigan kolmessa eri joukkueessa ja kansalliset mestaruudet niin Espanjassa ja Italiassa kuin Hollannissakin.

Valmentajana Seedorfin ansioluettelo on vielä lyhyt, sillä vuonna 2014 hän sai lähtöpassit AC Milanin valmentajan paikalta vain neljän kuukauden jälkeen. Kiinassa hän valmensi puolen vuoden ajan ja espanjalaisessa Deportivo de La Coruñassa kolme kuukautta.

Kluivertin ura päättyi jo kymmenen vuotta sitten. Hänet muistetaan parhaiten Barcelonasta, jolle hollantilainen mätti kuuden vuoden aikana 90 maalia. Sittemmin hän on toiminut useissa valmennustehtävissä, esimerkiksi Hollannin maajoukkueessa.

Kamerun isännöi ensi vuonna Afrikan-mestaruusturnausta puolustavana mestarina. Joukkuetta aiemmin valmentanut Hugo Broos sai potkut marraskuussa Kamerunin jäätyä MM-lopputurnauksen ulkopuolelle.

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat