Suomen naiset ampuivat EM-joukkuepronssia trapissa

Noora Antikainen, Satu Mäkelä-Nummela ja Mopsi Veromaa saavuttivat EM-joukkuepronssia trapissa lauantaina. Poikien joukkue toi Suomeen EM-hopeaa.

ammunta
Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen ja Mopsi Veromaa
Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen ja Mopsi Veromaa voittivat EM-pronssia elokuun alussa Itävallassa.Risto Aarrekivi

Suomen Noora Antikainen, Satu Mäkelä-Nummela ja Mopsi Veromaa ampuivat lauantaina joukkuepronssia trapissa haulikkolajien EM-kisoissa Itävallan Leobersdorfissa.

Pronssimitaliottelussa Suomi kellisti Britannian pistein 61–54. Semifinaalissa Suomen kolmikko taipui kultaa vieneelle Italialle 56–59.

– Pummiputkia tuli kaikille kellä mihinkin kohtaan, mutta sen verran pysyimme kasassa, että pääsimme mitalitaistoon mukaan ja saimme käännettyä sen itsellemme, Mäkelä-Nummela sanoi tiedotteessa.

Italia kaatoi finaalissa Saksan 59–50.

Teemu Ruutana, Juho Mäkelä ja Vili Kopra
Teemu Ruutana, Juho Mäkelä ja Vili KopraRisto Aarrekivi

Poikien joukkuekisassa Suomen trio Vili Kopra, Juho Mäkelä ja Teemu Ruutana tähtäsi EM-hopealle. Suomi taipui finaalissa Ranskalle 61–63.

– Poikia totta kai harmittaa tappio kultamitaliottelussa, kun voitto meni sivu suun, Ampumaurheiluliiton trapin päävalmentaja Kari Kopra kiteytti.

Lue myös:

Satu Mäkelä-Nummela: “Miksi huusin sen kiekon kun en ollut edes valmis” – viimeinen ohilaukaus maksoi EM-finaalipaikan

Satu Mäkelä-Nummela saa maailmancupin voitosta rahan sijaan pehmolelun tai kukkapuskan – "Palat on jotenkin aina täytynyt survoa paikoilleen"

Paino putosi 23 kiloa, mystinen kipu vei sairaalaan – Vesa Törnroos ei ehkä koskaan tervehdy, mutta tähtää arvokisamitaliin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat