Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - BRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JAM - AUS
  • Urheiluruutu

Koko ura samassa NHL-seurassa? 25-vuotiaalle Gibsonille huima 8 vuoden jatkosopimus Anaheimiin

Anaheim Ducks on tehnyt kahdeksan vuoden jatkosopimuksen maalivahtinsa John Gibsonin kanssa.

NHL
John Gibson, Anaheim Ducks
John Gibson on pelannut koko NHL-uransa ajan Anaheim Ducksissa.John Cordes/AOP

25-vuotias maalivahti John Gibson on tehnyt kahdeksan vuoden jatkosopimuksen Anaheim Ducksin kanssa. Tuore sopimus pitää maalivahdin seurassa vuoteen 2027 saakka.

– Koko organisaatio uskoo häneen. Tämä on luonnollisesti suuri sitoumus seuraltamme, mutta meillä on tästä vahva tunne. John on lisäksi yhtä lailla sitoutunut pysymään meillä. Hänen parhaat pelivuotensa ovat vasta tulossa, Ducksin urheilujohtaja Bob Murray kommentoi seuran tiedotteessa.

– Halusin jäädä Ducksiin. En voisi olla onnellisempi. En pysty keksimään parempaa paikkaa, jossa pelata. On mahtavaa olla osa tämän joukkueen tulevaisuutta. Toivottavasti pystymme tuomaan Stanley Cupin takaisin Anaheimiin, Gibson sanoi.

The Athletic -toimittaja Eric Stephensin kertoo Twitterissä, että jatkosopimuksen arvo olisi keskimäärin 6,4 miljoonaa dollaria kaudelta.

Gibson on pelannut viidellä kaudella NHL:ssä. Kaikki tähän asti pelatut pelit hän on torjunut juuri Anaheim Ducksissa. Viime kaudella Gibsonin torjuntaprosentti 92,6 oli liigan kahdeksanneksi paras.

Anaheim Ducks varasi Gibsonin vuonna 2011 toisella kierroksella.

Gibson on edustanut Yhdysvaltoja alle 18-vuotiaiden ja 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Molemmissa arvokisoissa hänet valittiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Gibson voitti joukkueensa kanssa kultaa vuonna 2011. Kaksi vuotta myöhemmin nuorten MM-kisoissa tuloksena oli niin ikään mestaruus.

Lue myös:

Rasmus Kupari muutti 15-vuotiaana kauas kotoa päästäkseen jääkiekon huipulle – nyt NHL-unelma on lähempänä kuin koskaan: ''Haluan nauttia joka hetkestä, ettei ole sellaista pakottamista elämässä''

KHL-palkinnon Tolvasen nenän edestä vienyt venäläinen vastasi kritiikkiin: "Voin antaa pokaalin Eelille"

Ässien jättilupaus Kotkaniemi sai NHL:stä luvan pelata Pitsiturnauksessa – lentokone tullut kesällä tutuksi

Maalivahtilupaus Luukkonen siirtyy Kanadan junioriliigaan

Lähteet: Anaheim Ducksin tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat