Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu

Niki Tuuli pääsi ajamaan ensimmäistä kertaa täysipainoisesti loukkaantumisen jälkeen, tuloksena 21. sija

Hollannin osakilpailussa kaatunut Niki Tuuli kilpaili ensimmäistä kertaa onnettomuuden jälkeen. Tuloksena Brnosta oli 21. sija.

Moto2
Niki Tuuli ajaa kaarteessa.
Gold & Goose Photography

Moto2-luokassa ajava Niki Tuuli palasi kilpailemaan Tshekissä Brnossa tänä viikonloppuna. Tuloksena oli 21. sija.

Brnon rata ei ollut Tuulelle ennestään tuttu. Vaikka rata oli haastava, hän petrasi otteitaan viikonlopun edetessä. Harjoituspäivänä ero kärkeen oli noin kahden sekunnin luokkaa, mutta ero kutistui kisatapahtumien edetessä.

Tuuli starttasi kilpailuun sijalta 28 ja nousi jo ensimmäisellä kierroksella sijalle 22. Ensimmäisten kierrosten jälkeen Tuuli teki kuitenkin virheen, kun hän pudotti vaihteen yhtä liian pienelle, minkä vuoksi mutka meni leveäksi.

– Rytmi ja ajaminen olivat hyvällä tasolla, kun tarjolla oli vetoapua ja ajoimme ryhmässä. Virheen jälkeen yksin porukan kiinni ajaminen osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi ja kova yritys kostautui virheinä ja voimien ehtymisenä, Tuuli kommentoi tiedotteessaan.

Maaliin Tuuli kuitenkin selviytyi tämän vuoden pienimmällä erolla kärkeen nähden.

Tuuli ei ole pystynyt kilpailemaan kesäkuun lopun jälkeen. Moto2-kuski kaatui Hollannin osakilpailussa sillä seurauksella, että osa hänen vasemman käden sormestaan jouduttiin amputoimaan.

Tuuli sai lääkäriltä luvan kilpailla heinäkuun puolivälissä Saksassa, mutta Tuuli totesi harjoituksissa, että ajaminen oli vielä liian hankalaa amputoinnin jälkeen. Hän ei pystynyt pitämään kunnolla kahvasta kiinni kiihdytyksissä.

MotoGP-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Itävallassa.

Lue myös:

Sormiamputoinnista toipunut Niki Tuuli palaa MM-radalle viikonloppuna

Osan sormestaan menettänyt Niki Tuuli ei pysty kilpailemaan – "Tehtiin päätös lopettaa hulluttelu"

Mika Kallio joutuu vakavan vamman takia puoleksi vuodeksi sivuun – kommentoi uransa jatkumista: ”On vain kysymysmerkkejä ilmassa"

Lähteet: Niki Tuulen tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat