1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Italialaisen kiekonheittäjän kokema kananmunaisku selvitetty – päätekijänä kunnanvaltuutetun poika

Daisy Osakue joutui kanamunaiskun kohteeksi keskellä yötä.

Kuva: Alessandro Di Marco / EPA

Italialaisen kiekonheittäjän Daisy Osakuen kokema kananmunaisku on selvitetty. Berliinin EM-kisoihin valmistautuvaa 22-vuotiasta Osakueta vastaan hyökättiin Torinon alueella keskellä yötä. Hänen kasvoilleen heitettiin useampi kanamuna ohiajaneesta autosta.

Nyt tutkijat ovat saaneet selville, että yksi tekijöistä on ollut sosiaalidemokraattisen puolueen PD:n kunnanvaltuutetun poika.

Il Giornale -lehden mukaan viranomaiset ovat löytäneet auton. Viranomaiset saivat myös selville, että autoa käyttää pääasiassa sosiaalidemokraattisen valtuutetun 19-vuotias poika, joka on tunnustanut olleensa kananmuna-iskujoukon johtaja. Nuorisojoukkio teki viranomaisten mukaan iskujaan satunnaisesti, ilman rasistista tai muuta tavoitetta.

Osakuen silmän sarveiskalvo tarvitsi leikkaushoitoa. Hän pelkäsi aluksi, että hyökkäys vaikuttaisi hänen kilpailemiseensa EM-kisoissa, mutta uskoi pian tapauksen jälkeen olevansa mukana.

Lue myös:

Italialaisen yleisurheilutähden päälle heitettiin kananmunia – EM-joukkueeseen valittu joutui silmäleikkaukseen: ”He halusivat vahingoittaa tummaihoista tyttöä”