Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Mon dieu! Ottelun suurimman voittajasuosikin urakka päättyi jo toiseen lajiin – "Otin riskin ja kärsin nyt seurauksista"

Miesten 10-ottelussa nähtiin draamaa heti aamupäivän kilpailuissa, kun suurin ennakkosuosikki, Ranskan Kévin Mayer ei saanut tulosta pituushypyssä.

yleisurheilu
Kevin Mayer joutui pettymään Berliinissä.
Kevin Mayer joutui pettymään Berliinissä.EPA

Mayer oli aloittanut ottelunsa lupaavasti, sillä hän juoksi 100 metriä uuteen ennätysaikaansa 10,64, mutta heti toisessa lajissa tapahtui urheilijan kannalta se pahin mahdollinen: Mayer astui kaikki kolme hyppyään yli ja vaikka hän siirsi askelmerkkiään, ei siitä ollut apua.

– Rehellisesti sanottuna minulla ei ole mitään kaduttavaa. Olin elämäni kunnossa, en ole koskaan ollut paremmassa kunnossa, Mayer kertoi Yle Urheilulle ja sanoi, ettei viimeiseen hyppyyn edes katsonut merkkiä, vaan antoi vain mennä.

– En voi katua ja harmitella sitä, että halusin vain hypätä mahdollisimman pitkälle. Halusin hyvän tuloksen. Otin riskin ja kärsin nyt seurauksista.

26-vuotias Mayer voitti viime vuonna Lontoon MM-kisoissa kultaa pistein 8768. Rion olympiakisoissa hän oli toinen häviten voittajalle, olympiaennätyksen tehneelle Yhdysvaltojen Ashton Eatonille 59 pistettä. Mayerin pisteet 8834 olivat samalla Ranskan ennätys.

Mayerilta odotetaankin aina maailmanennätystä, kun hän ottelee. Hän myönsi, että juuri nyt tuntuu pahalta, sillä hän oli tähdännyt ja keskittynyt Berliinin kisoihin kaksi vuotta.

– Kaikki sanovat, että minulla on mahdollisuudet maailmanennätykseen, ja tiedän sen itsekin. Mutta mitä vain voi tapahtua 10-ottelussa, kuten tänäänkin nähtiin. Mitään ei voi sanoa, ennen kuin seiväshyppy on ohi. Jalkoja minulla kyllä riittää, Mayer pohti.

– Ikävä kyllä en ole nyt sitä ansainnut. Juuri nyt on vaikea löytää myös harjoittelumotivaatiota seuraavia vuosia ajatellen. Katsotaan. Puhun valmentajani kanssa. Juuri nyt vaikeaa.

Ranskalaisottelijoille pituushyppy oli muutenkin katastrofaalinen, sillä Mayerin lisäksi myös Ruben Gado ja Romain Martin jäivät ilman tulosta.

10-ottelun Euroopan mestaruustaisto on nyt täysin avoin. Kisaa johtaa kolmen lajin jälkeen Norjan Martin Roe. Suomen Elmo Savola on 22. sijalla.

Lue myös:

Näin eteni toinen kisapäivä Berliinissä: seiväsnaiset pettyivät, britit juhlivat satasella

Avaako Suomi heti mitalitilin? Kävelijät liekeissä heti aamutuimaan ja Savola aloittaa 10 lajin urakkansa – katso tästä toisen EM-kisapäivän ohjelma

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat