1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. suunnistus

MM-hopeamitalisti Teini harmitteli hyvän olon tunnettaan: ”Tätä ei saisi varmaan sanoa, mutta olisin mieluusti voittanut”

Marika Teini ei ollut tyytyväinen keskimatkan hopeamitaliin Latvian MM-kisoissa.

Marika Teini Kuva: Suunnistusliitto / Touho Häkkinen

Suunnistaja Marika Teini saavutti tiistaina uransa ensimmäisen henkilökohtaisen MM-mitalinsa tiistaina Latviassa, mutta suomalaiselle hopeamitali keskimatkalta ei maistunut.

Hän jäi kisan voittajasta Venäjän Natalia Gemperlestä puolitoista minuuttia. Teinin mukaan hän olisi voinut ottaa maailmanmestaruuden. Hän kuvaili hopeaansa pelkästään hallituksi perussuoritukseksi.

– Tätä ei saisi varmaan sanoa, mutta olisin kyllä mieluummin voittanut. Aika paljon kaihertaa nyt, kun tuli paljon pieniä virheitä. Siellä olisi ollut puolestatoista kahteen minuuttiin viilattavaa pois, Teini totesi kisan jälkeen.

Teini harmitteli erityisesti sitä, että alun vaativien alueiden jälkeen tuli hyvän olon tunne. Hän herpaantui kuudennen rastin jälkeen.

– Kun pahin vaihe oli selvitetty, niin oli vähän liikaa ennakointia. Aloin haparoida, Teini sanoi.

Teinin hopea oli Suomen ensimmäinen Latvian kisoissa. Loppuviikon kisoihin hän lähtee päivä kerrallaan.

– Jos pystyisi vähän viilaamaan suorituksia. Tosin sieltä tulee varmasti nälkäisiä naisia, Teini mietti.

Esimerkiksi kaksi edellistä keskimatkan maailmanmestaruutta voittaneen Ruotsin Tove Alexanderssonin kisa tiistaina meni täysin pieleen. Suuren ennakkosuosikin kisa päättyi hylkäykseen pitkän maastossa harhailun jälkeen.

Lue lisää:

Teini suunnisti MM-hopealle – hallitsevan maailmanmestarin kisa täysi katastrofi

EM-kultamitalisti Marika Teini hakee lisää arvokisamitaleja MM-kisojen keskimatkalta tiistaina: "Minun ei tarvitse tehdä ihmeitä pärjätäkseni"

Marika Teini on treenannut yli kymmenen vuoden ajan kaksi kertaa päivässä noustakseen suunnistuksen huipulle, työ armeijassa mahdollistaa päätoimisen huippu-urheilun: "Hyvän kesän jälkeen MM-mitali ei vaadi ihmeitä"