Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Aviopari katoaa
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Ruotsalaislupaus murtui karsintapettymyksen jälkeen, mutta Wilma Murto hymyili – kovia kokenut suomalaistähti tietää, ettei elämä lopu tähän: "Ihan sama mikä tulos"

Wilma Murto ja Minna Nikkanen olivat molemmat sitä mieltä, että jotain jäi pankkiin naisten seiväshypyn karsinnassa tiistai-iltana.

Yleisurheilun EM 2018
Wilma Murto
Välillä Wilma Murtoa hymyilytti seiväskarsinnassa ja sen jälkeen.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

BERLIINI. Kahden nuoren urheilijan olemuksessa Berliinin olympiastadionin haastattelualueella oli valtava ero, vaikka molemmat olivat pettyneitä pieleen mennen karsinnan jälkeen.

Ruotsin Lisa Gunnarsson, 18, poistui haastattelualueelta kyyneleet silmissä. Suomen Wilma Murto, 20, osasi asettaa asiat mittasuhteisiin, ja kasvoille nousi jopa hymy.

Murron odotettiin selvittävän tiensä torstain seiväsfinaaliin, mutta tällä kertaa tie tyssäsi karsintaan. Murron paras tulos 435 ei riittänyt, kun hän ylitti sen vasta kolmannella. Aloituskorkeus 420 meni ensimmäisellä.

– Mielummin olisin tuolla vielä, mutta sellaista se on, Murto sanoi.

– Ihan sama mikä tulos, niin arvokisoissa on hienoa kilpailla. Olen todella iloinen, että yleensä olen täällä. Tämä kausi jää joka tapauksessa plussan puolelle viime kauden jälkeen.

Viime kaudella Murto kilpaili vain nuorten EM-kisoissa, kun jalkavamma pilasi koko kesän. Takana on henkisesti raskas vuosi, jonka jälkeen Murto on nauttinut jokaisesta kilpailusta oli tulos mikä tahansa.

– Vaatisi enemmän treenipohjaa, että tekeminen olisi tasaisempaa.

Wilma Murto
Välillä suu meni myös mutruun.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Murto sairastui flunssaan juuri ennen EM-kisoja. Karsinnan aikana päällä oli poskiontelontulehdus, jota hoidettiin antibiooteilla. Murto ei pannut finaalipaikan karkaamista flunssan piikkiin.

– Adrenaliinipöllyssä tuolla on hyvä mennä. Luulen, että se jotain vaikuttaa, että olen sairastellut.

– Viimeinen hyppy 435:stä oli hyvän tuntuinen. Vähän harmittaa, että jäi pankkiin varaa. Olisi ollut eväät enempään kuin 435.

Nikkanen olisi tarvinnut neljännen yrityksen

Myös Minna Nikkasen EM-kisat päättyivät tiistain karsintaan. Nikkasen tulokseksi jäi Murron tavoin 435. Se sivusi hänen ulkoratakauden parastaan.

– Varsinkin allussa oli ailahtelevaa, mutta loppua kohden pääsin paremmin kiinni. Hyppy parani koko ajan 445:ssä, en tiedä olisiko neljäs yritys riittänyt, Nikkanen pohti.

Nikkasen karsinta alkoi nihkeästi, kun hän tarvitsi kolme yritystä 420 ylitykseen.

– En tiedä mistä johtuu, mutta ensimmäinen korkeus menee minulla usein kolmannella. Ei siinä auta kuin pitää pää kylmänä, Nikkanen totesi.

Minna Nikkanen
Kokenut arvokisakävijä Minna Nikkanen karsiutui jatkosta.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Myös Nikkasella oli pientä vaivaa, joka oli vaikuttanut valmistautumiseen. Takareisivamma oli kiusannut Jyväskylän Kalevan kisoista asti.

– Nopeutta se vähän söi, mutta oli minulla silti parempaan mahdollisuus. Tuosta huomasi sen, etten ole päässyt tarpeeksi hyppäämään.

Lue myös:

Kommentti: Ensimmäinen täysi EM-kisapäivä alleviivaa Suomen mitalitavoitteen järjettömyyttä – urheilijoiden kannalta tilanne on kiusallinen

Suomen seiväsnaiset karsiutuivat EM-kisoissa – ensimmäisenä ulosjäänyt Nikkanen hyppäsi Murron edelle

Vakava loukkaantuminen pysäytti pohtimaan arvoja – Wilma Murto oppi nauttimaan urheilusta uudella tavalla, kun se vietiin häneltä pois: "Minulla on viisi vuotta aikaa sössiä vaikka kaikki kisat joihin menen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat