Suora

  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma

Nyt oli tyyliä! Kristiina Mäkelä loikki ensimmäisellä hypyllään helposti kolmiloikkafinaaliin: "Mitaliin tähtään"

Kristiina Mäkelä selvitti kolmiloikkakarsinnan hyppäämällä ensimmäisellään yli karsintarajan.

Yleisurheilun EM 2018
Mäkelä

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä selvitti ensimmäisellä hypyllään tiensä kolmiloikan EM-finaaliin. Hän hyppäsi tuloksen 14,24, joka rikkoi karsintarajan 14,05 selvästi.

Mäkelä oli karsintahyppynsä jälkeen iloisissa tunnelmissa. Mäkelä joutui odottamaan hyppyään pitkään, sillä kolmiloikkakisan aloitus myöhästyi teknisen vian vuoksi. Viivästys ei kuitenkaan näyttänyt Mäkelää haittaavan.

– Kroppa tuntui tosi hyvälle. Tein ihan minimaalisen verryttelyn, mikä oli hyvä, kun tuo kisan alku lykkääntyi, Mäkelä kertoo Ylen haastattelussa karsinnan jälkeen.

Perjantain finaalilta Mäkelä odottaa paljon. Hänen mukaansa juoksurytmin löytyminen on vaikuttanut kovan tuloskunnon löytymiseen.

– Mitaliin tähtään ja mitä kirkkaampi sen parempi. Kova kisa on kyllä tulossa, tytöt on kovassa kunnossa. Mutta menen tekemään parhaani.

Berliinin olympiastadionin helteessä kolmiloikkapaikalta ei löytynyt kunnollista varjopaikkaa. Mäkelä oli onneksi osannut varautua tähän.

– Otin hotellilta mukaan jäitä ja niillä hivelin ja viilensin itseäni. Onneksi olin varautunut, Mäkelä kertoo.

Kolmiloikkafinaali hypätään perjantaina illalla.

Lue myös:

Mitalia tavoittelevan suomalaistähden valmentaja lähtee New Yorkiin juhlistamaan syntymäpäiviään kesken Berliinin EM-kisojen: "Se ei vaikuta tekemiseeni mitenkään"

Ella Junnila pettyi, Ruotsin kohujuoksija Bahta EM-pronssille – Berliinin kolmas kisapäivä hetki hetkeltä

Suosittelemme

Tuoreimmat