Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • SM-liigan 1. finaali Kärpät - HPK
  • Urheiluruutu
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kisajärjestäjien auton yllättävä jarrutus aiheutti Lepistön kaatumisen aika-ajossa, ajoi silti top 10:een: "Ikävää, että näissäkin kisoissa käy tällaista"

Kymmenenneksi aika-ajossa ajaneen Lotta Lepistön EM-kisat Skotlannissa olivat murheita täynnä.

Super-EM 2018
Lotta Lepistö
Lotta Lepistön aika-ajo EM-kisoissa mureni kaatumiseen. (Arkistokuva.)Lehtikuva

Suomalaispyöräilijä Lotta Lepistön taistelu EM-mitalista Skotlannin Glasgow'ssa päättyi noin 3,5 kilometriä ennen maalia, kun kisajärjestäjien autot jäivät tien tukkeeksi ja Lepistö kaatui.

Sunnuntain maantieajossa keskeyttänyt porilainen ajoi maaliin, ja loppusijoitus oli 32,3 kilometrin matkalla 10:s loppuajalla 44.18.

– Tie oli märkä, ja siinä oli muutama kurvi. Yhdessä kurvissa ilmeisesti oli joku tyttö edessäni kaatunut, siinä oli ruuhkaa ja jengi jarrutti kurviin voimakkaasti. Takapyörä lähti alta ja kaaduin kyljelleni. Ikävää, että näissäkin kisoissa käy tällaista, Lepistö sanoi.

Kisajärjestäjät tyrivät tilanteessa, sillä Lepistöllä ei ollut mahdollisuutta välttää kaatumista.

– Aika erikoista, ettei siellä tiedetä reittiä. Heidän olisi pitänyt jättäytyä aiemmin ja jättää mulle enemmän kisatilaa. Tosi ärsyttävää.

Hän arveli menettäneensä kaatumisen vuoksi noin 30 sekuntia.

– Pääsin siitä aika nopeasti ylös, mutta kyllähän se söi sitä loppua ja aloin siinä lopussa itsekin vähän nössöilemään. Kieltämättä ennen sitä ajaminen tuntui tosi hyvältä. Tällainen päivä tänään.

Viime vuoden EM-aika-ajossa Lepistö oli 12., joten sijoitus tänään oli kaatumisesta huolimatta parempi.

Kilpailun voittoon polki Hollannin Ellen Van Dijk (41.39) ennen maannaistaan Anna Van Der Breggeniä (41.41) ja Saksan Trixi Worrackia (42.48).

Pyöräilyammattilainen ei ehdi kauaa levähtää ennen seuraavaa koitosta. Lepistö kertoo matkustavansa nyt Göteborgiin ja jatkavansa kautta loppuviikolla Ruotsissa.

– Tietysti kun meillä on 60 kisaa vuodessa, ei jokaista voi vetää aivan täysillä ja osa täytyy ottaa treenin kannalta. Eiköhän tässä taas palauduta.

Juttua muokattu 8.8.2018 kello 15.20. Lepistö oli kymmenes ei kahdestoista.

Lue myös:

Lepistö hakee hyvitystä EM-kisojen aika-ajossa

EM-kisojen maantieajon reitti vei voiton Lotta Lepistöstä, keskiviikon aika-ajokin on uhattuna – ”Pitää katsoa, millainen olo on aamulla”

Pensaari kamppaili pyörän selässä ratapyöräilyn moniottelussa – toivoi Suomeen parempia harjoitusolosuhteita: "Näkyi, että Suomi on ainoa kehitysmaa"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat