Suora

  • Elävä arkisto esittää

SUL:n valintasekoilusta kärsinyt Huntington: "Ehkä ihan hyväkin juttu, että valintani tuli niin myöhään"

Maria Huntington lähtee jahtaamaan ennätyspisteitään yleisurheilun EM-kisojen naisten 7-ottelussa. Huntington oli jäädä ulos kisoista Suomen Urheiluliiton sekoilujen takia.

Yleisurheilun EM 2018
Maria Huntington kuvassa
Maria Huntington aloittaa ottelu-urakkansa torstaina Berliinissä.Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Yleisurheilun EM-kisoihin värikkäiden vaiheiden jälkeen kelpuutettu seitsenottelija Maria Huntington aloittaa urakkansa torstaina.

Tampereen Pyrintöä edustava Huntington oli jäädä ulos kisoista Suomen Urheiluliiton kömmähdyksen takia. Hänet oli ilmoitettu kisoihin erehdyksessä korkeushyppyyn, mutta virhe saatiin korjattua, vaikka kisojen ilmoittautumisaika oli jo umpeutunut.

– En ole ehtinyt vielä hirveästi miettiä mitään, vaan lähinnä tehnyt valmistavat harjoitukset kisoihin. Ehkä oli ihan hyväkin juttu, että valintani tänne tuli niin myöhään, Huntington mietti.

21-vuotias Huntington urakoi seitsenottelun ennätyspisteensä 5 858 Kalevan kisoissa. Tulevaisuudessa tavoitteena on rikkoa 6 000 pisteen raja, mieluiten tietysti jo Berliinin EM-kisoissa.

– Uskon siihen, että pystyn parantamaan ennätyksiäni jokaisessa lajissa. Pyrin onnistumaan mahdollisimman monessa lajissa ja katsotaan sitten, miten pisteitä kertyy, Huntington ennakoi.

Huntington listasi suosikki- ja inhokkilajejaan.

– 100 metrin aidat ja pituus ovat suosikkilajejani. 800 metriä ja kuula ovat puolestaan lajeja, joista en niinkään tykkää. Ne saattavat olla kompastuskivilajejani. Haluan onnistua erityisesti korkeudessa, koska epäonnistuin siinä Kalevan kisoissa, Huntington painotti.

Berliinin EM-kisat ovat alkaneet hurjassa helteessä. Keskiviikkona lämpömittari huiteli jopa lähes 40 asteen lukemissa. Huntington kertoi, miten ottelijat ovat varautuneet kuumuuteen.

– Lajivalmentajamme (Mika Vakkuri) on hankkinut meille kylmäliivit. Toivottavasti saamme viedä liivit kentälle, jotta voimme käyttää niitä esimerkiksi korkeuspaikalla. Pyrin olemaan varjossa niin paljon kuin vain mahdollista, Huntington suunnitteli.

Lue lisää:

EM-kisapaikan takaportin kautta saanut Huntington lähetti kiitosviestin Pihlakoskelle – "Lähden tavoittelemaan 6000 pisteen rajaa tai vähintään parantamaan ennätystäni"

Järki voitti – Huntington saa sittenkin otella EM-kisoissa!

Liiton karmeasta virheestä kärsinyt Huntington: "Ei tämä tunnu edes todelliselta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat