1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Yleisurheilun EM 2018

Viikon kipeänä ollut Annimari Korte kilpaili nuhaisena EM-kisoissa, vaikka varaedustaja Lotta Harala olisi ollut terveenä – valmennusjohtaja perustelee päätöstä: "Oli kuitenkin vain vähemmän sairas"

Poskiontelontulehduksesta kärsinyt Annimari Korte oli juoksukuntoinen, sanoo Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Annimari Korte pettyi Berliinin EM-kisojen alkuerissä. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

BERLIINI. Pika-aituri Annimari Korte ei päässyt optimaalisista lähtökohdista naisten sadan metrin aitajuoksun alkueriin keskiviikkona. Korte, 30, oli ollut viikon sairaana ennen yleisurheilun EM-kisoja.

– Olen ollut kipeänä viime torstaista asti. Juoksu lähti hyvin, mutta en vain jaksanut loppuun asti. Huomaa, että olen ollut kipeänä, Korte sanoi.

Erässään neljänneksi jäänyt Korte juoksi ajan 13,31. Aikavertailussa välieriin olisi vaadittu 13,21. Kortteen tänä kesänä juostu ennätys on 13,14.

– Poskiontelontulehdus on vaivannut. Olen ollut antibioottikuurilla sunnuntaista asti. Koko pää oli täynnä limaa viime viikonlopun. Enää vain nenä vuotaa, ei muuta.

– Maanantaina en jaksanut kunnolla edes verkata. Ajattelin, että tänään olisin jaksanut ihan hyvin, mutta en sitten kisaa jaksanut, Korte sanoi keskiviikon alkuerien jälkeen.

Haralaan ei oltu yhteydessä

Vaikka Korte juoksi alkuerissä kelpo ajan, heräsi kysymys, olisiko terveenä ollut varaedustaja Lotta Harala pitänyt hälyttää Berliiniin tuuraamaan Kortetta.

Korte ilmoitti päiviä ennen starttia Suomen maajoukkueen valmennusjohdolle olevansa sairas. Lopulta valmennusjohto päätyi kuitenkin ratkaisuun, että Korte kisaa.

– Korte oli juoksukuntoinen. Hän oli kuitenkin vain vähemmän sairas, Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen perusteli päätöstä.

– Annimari oli säännöllisesti yhteydessä meidän lääkäreihimme. Hän oli pystynyt tekemään viimeistelyharjoituksia ihan hyvin.

Varaedustaja Lotta Haralaan ei oltu viime viikon aikana yhteydessä.

– Ei ollut mitään tarvetta olla. Kaikki viittasi siihen, että Annimari pystyy kilpailemaan täällä.

Kemppaisen mukaan spekulointi asiasta on turhaa, koska Korte oli riittävän hyvässä iskussa, eikä Harala ehtinyt valmistautumaan EM-kisamatkaan optimaalisella tavalla.

– Kyllähän tuo 13,31 on ihan kelpo tulos.

Lue myös:

Pika-aidoissa nähtiin heti draamaa: Reetta Hurske aitoi välieriin aikasekoilun jälkeen

Milloin Mäkelä loikkii ja Helander heittää? Katso tästä yleisurheilun EM-ohjelma

Annimari Korte kiittelee espanjalaisvalmentajaansa uskomattomasta tasonnostosta – "Hän muutti harjoitteluni painopisteitä"