Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilukierros

Dopingkohun keskellä EM-kilpaan lähtenyt Bahta juoksi pronssille: "Tämä on ollut työlästä"

Ruotsin Meraf Bahta juoksi 10 000 metrillä pronssille. Tosin hänen tuloksensa saatetaan vielä mitätöidä. Bahta kertoi Yle Urheilulle, että dopingkohun keskellä on ollut vaikeaa olla.

Yleisurheilun EM 2018
Meraf Bahta.
AOP

Ruotsalainen Meraf Bahta otti 10 000 metriltä EM-pronssia. Hän hävisi voittaja Lonah Chemtai Salpeterille reilut puoli minuuttia.

Bahta sanoi Yle Urheilun haastattelussa, että kuuma sää teki juoksusta rankan. Lisäksi hänellä on ollut terveyshuolia. Bahta oli kuitenkin tyytyväinen kolmanteen sijaansa.

Viime aikoina Bahta on ollut dopingkohun keskellä.

Ennen EM-kisoja kerrottiin, että Bahta ei ole ollut tavoitettavissa vuoden aikana kolmessa dopingtestissä. Kolme dopingrikettä olisi voinut johtaa pannaan arvokisoista, mutta Bahtan tilanne käsitellään vasta Berliinin kisojen jälkeen.

Mikäli rike on tapahtunut, Bahta menettää mitalinsa.

– Tämä on ollut aika työlästä ja vaikeaa olla dopingkohun keskellä, mutta en voi tehdä sille mitään juuri nyt. Tsemppasin ja ajattelin vain juoksuani, Bahta kommentoi Yle Urheilulle.

10 000 metrin juoksun voitti Israelin Salpeter ajalla 31.43,29. Yhdeksän sekuntia EM-kultamitalistille hävisi Alankomaiden Susan Krumins.

Lue myös:

Dopingista syytetty ruotsalaisurheilija kommentoi tilannettaan: "Olen erittäin pahoillani"

Ruotsalaisjuoksija Bahtan tapausta puidaan EM-kilpailujen jälkeen

Aftonbladet: Ruotsin yleisurheilussa kytee dopingskandaali

Uskomaton kuulakilpailun huipennus! Puolalainen Guba löi viimeisellä työnnöllään kestomenestyjä Schwanitzin tämän kotiyleisön edessä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat