1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Super-EM 2018

Super EM -kisoissa ratkotaan naisten triathlonin mestaruus

Super EM-kisoissa kilpaillaan tänään uintilajeissa sekä triathlonissa.

Kaisa Sali.

Kisalähetykset Areenassa ja TV2-kanavalla 2.-12.8. Kaikki Super-EM:stä osoitteessa yle.fi/superem.

Skotlannin Glasgow'ssa jatketaan tänään Super EM-kisoja uinnin, avovesiuinnin ja triathlonin merkeissä. Suomen miesten sekaviestijoukkue haki 4x100 metrillä finaalipaikkaa aamupäivän karsinnassa.

Selkäuintiosuuden ui Niko Mäkelä, rintaa William Wihanto, perhosta Sergei Kuznetsov ja vapaata Anton Herrala. Suomen sijoitus oli 19. loppuajalla 3.50,09.

Illalla riittää jännitettävää, kun Ari-Pekka Liukkonen kilpailee 50 metrin vapaauinnin ja eilen Suomen ennätyksen tykittänyt Ida Hulkko 50 metrin rintauinnin EM-finaalissa. Liukkosen finaali on ohjelmassa heti iltasession alussa kello 18.50, ja Hulkko ui sen jälkeen kello 18.55.

Ratauinnit päättyvät tänään, mutta avovesiuinnissa kilpaillaan vielä. Naiset ja miehet uivat 10 kilometrin kilpailun tänään.

Uimahypyissä on miesten kolmen metrin ponnahduslaudan alkukilpailujen sekä loppukilpailun aika. Suomalaisista mukana oli Juho Junttila, joka jäi sijalle 21 ja finaalipaikka jäi haaveeksi. Junttila keräsi pisteet 298,65, kun finaaliin olisi vaadittu 329,36.

Lisäksi miesten 10 metrin synkrohypyissä on luvassa loppukilpailu.

Triathlonissa kilpaillaan naisten elite-sarjan kilpailu, joka käynnistyy kello 15.25.

Kaikki päivän lähetykset tästä.

Lue myös:

Hulkko ja Jallow tykittivät Suomen ennätyksiin – "Pilke silmäkulmassa ja minun tyyliseni meininki tekivät uinnista hyvän"

Liukkonen ja Hulkko tykittivät upeasti finaaliin! Jallow ui SE:n, mutta jäi kaksi sadasosaa finaalista – upea suomalaisilta Glasgow'n EM-uinneissa

Selkävaivoista kärsivä Liukkonen helpottui finaalipaikasta: "Startti oli paras, mihin tällä selällä pystyn"