Suora

  • Oslo, naisten pikakilpailu
  • Jääkiekkokierros
  • Taitoluistelun MM, parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM, miesten lyhytohjelma
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Kiekkokolmikko joutui pettymään Berliinin ringissä, suomalaisnaisten heitot jäivät vaisuihin lukemiin: "En tiennyt, että tämä tuntuisi näin pahalta"

Salla Sipponen, Sanna Kämäräinen ja Helena Leveelahti karsiutuivat kiekon EM-finaalista.

Yleisurheilun EM 2018
Salla Sipponen.

Suomalaisia ei nähdä naisten kiekonheiton EM-finaalissa Berliinissä. Helena Leveelahden, Salla Sipposen ja Sanna Kämäräisen urakka päättyi torstaipäivän karsintaan.

Suomelta oli ensimmäistä kertaa mukana kolme edustajaa naisten kiekossa, mutta määrä ei tuonut mukanaan finaaliin vaadittua laatua. Suomalaisista paras oli 54,76 heittänyt Sanna Kämäräinen, jolle arvokisa oli ensimmäinen vuoden 2015 jälkeen. Finaalipaikkaan olisi vaadittu lukema 56,53.

Pettymys raastoi vaikeiden selkävammojen kanssa painineen heittäjän mieltä.

– Oli tosi kova luotto siihen, että pystyn heittämään paremmin. Olin ajatellut, että tämä on bonus kaikkien vaikeuksien jälkeen, mutten tiennyt, että tämä tuntuisi näin pahalta. En oikein tiedä, miten tämä urheilu pitäisi ottaa tällä hetkellä, Kämäräinen pohti.

Sijalle 19 sijoittuneen Kämäräisen vanavedessä Salla Sipponen oli 21. tuloksella 54,00. Penkin alle menneiden Kalevan kisojen jälkeen Sipponen onnistui Lapinlahden gp-kisassa heittämään ennätyksensä 58,36, mutta Berliinissä oli taas vaikeampi päivä.

– Kaikki valmistautuminen meni hyvin, mutta tekniikan kanssa oli kiirehtimistä ja paketti ei oikein pysynyt kasassa. Taso pitäisi saada nostettua 57-58 metriin, ja näissä kisoissa ei vielä taso riitä, Sipponen kertasi.

Kolmikon iloisin oli ensimmäisissä arvokisoissaan heittänyt joukkueen kuopus Helena Leveelahti, joka heitti kauden kolmanneksi parhaan tuloksensa 53,56. Sillä nuorten MM-hopeamitalistille irtosi sija 24.

– Nämä olivat ensimmäiset aikuisten kisat ja fiilis oli ihan hyvä. Heitto kulki hyvin ja oli hauskaa. Tuloksellisesti se oli meni hyvin ja teknisesti heittäminen oli ihan ehjää. Lopussa ei saatu tuelle oikein jatkettua heittoa, mutta muuten ihan ok, Leveelahti tuumi.

Karsinnan ykkönen oli Kroatian Sandra Perkovic, joka kiskaisi kiekon lukemiin 64,54.

Lue myös:

Suomalaiset kiekonheittäjät tekevät tänään historiaa, kun EM-karsinnassa on mukana kolme naista – ”Mikä tulevaisuus kiekonheitolla on”

Häpeä, pelko ja riittämättömyyden tunne valtasivat mielen, kun vammat veivät 977 päivää lupaavasta urasta – nyt Sanna Kämäräinen nauttii elämästä ja urheilusta enemmän kuin koskaan

Tuore MM-mitalisti Helena Leveelahti paiskii töitä navetassa ja treenaa pellolla: "Kun kiekko menee reilusti yli paalipötkön, heitto on ihan hyvä"

Suosittelemme

Tuoreimmat