Suora

  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomen purjehtijoille ensimmäiset olympiapaikat Tokioon

Suomen purjehtijat ovat hankkineet olympiapaikat laser standard -luokassa ja laser radial -luokassa.

purjehdus
Kaarle Tapper
Kaarle Tapper vesillä.Jukka Saarikorpi / SPV

Torstai oli loistava päivä suomalaisessa purjehduksessa. Ensin Kaarle Tapper hankki Suomelle laser standard -luokan maapaikan Tokion olympiakisoihin ja tuntia myöhemmin maapaikka varmistui myös laser radial -luokassa. Maapaikat varmistuivat Tanskassa purjehdittavissa MM-kisoissa.

– Tänään oli kevyttä merituulta, jossa sain onnistuneen startin. Toiseen sijaan on todella kiva lopettaa tämä regatta. Oli hyvä saada maapaikka Tokioon jo nyt, niin sitä ei tarvitse enää stressata. Tässä on nyt pari vuotta aikaa treenata olympialaisiin, iloitsi Tapper, joka päätyi luokassaan 12:nneksi.

Laser radial -luokassa maapaikkaan ylsivät viidentenä purjehtiva Monika Mikkola ja 14:nneksi sijoittunut Tuula Tenkanen. Mikkolalla on vielä mahdollisuudet nousta mitaleille, kun mitalilähdössä jaetaan tuplapisteet.

– Oli tosi tärkeää saavuttaa maapaikka Suomelle nyt, vaikka luvassa onkin vielä tiukka maansisäinen karsinta (Tenkasta vastaan). Mutta ainakin voimme nyt karsia, kun se paikka on, Mikkola hymyili.

Päivitys kello 18.45: Suomelle laser standard -luokan ja laser radial -luokan maapaikat.

Lue lisää:

Purjehduksen MM-kisoissa jaetaan Tokion olympiapaikoista jo 40 prosenttia, Tanskan tuulet tarjoavat kovan haasteen: "Siellä on tärkeää yrittää olla mahdollisimman tasainen"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat