Suora

  • Thaikureita ja urheilujohtamista

Kangas tuntee Suomen keihäskansan paineet niskassaan, mutta tietää, että taskussa on vielä pari metriä – "Lisää on tulossa"

Jenni Kangas täräytti kauden parhaan tuloksensa Berliinin EM-kisojen keihäänheiton karsinnassa heti ensimmäisellä heitollaan. Kankaan mielestä se ei kuitenkaan ollut vielä nappiheitto, mutta sellainen saattaa tulla perjantain finaalissa.

Yleisurheilun EM 2018
Jenni Kangas.
Jenni Kangas.EPA

Kisalähetykset Areenassa ja TV2-kanavalla 2.-12.8. Kaikki Super-EM:stä osoitteessa yle.fi/superem.

Jenni Kangas on käyttänyt tänä kesänä paljon aikaa henkiseen valmentautumiseen. Hän on hakenut tätä kautta ennen kaikkea rentoa suoritusta ja apua kisajännitykseensä. Berliinin EM-kisoissa opit näyttivät purreen, sillä Seinäjoen Seudun Urheilijoiden heittäjä tempaisi heti keihäskarsinnan ensimmäisellä heitollaan kauden parhaan tuloksensa 59,96.

Kangas heitti vielä viimeiselläänkin yli 59 metriä, mikä oli hänelle tänä kesänä vasta kolmas yli 59-metrinen heitto. Edellisen kerran hän oli pystynyt puhkaisemaan 59 metrin rajan heti kauden alussa toukokuussa Vantaan kultaisen keihään kisassa, jolloin hän rikkoi EM-rajan ja otti voiton tuloksella 59,33.

– Kyllä tämä oli minulle henkinen onnistuminen, mutta minulla oli niin hyvät kaksi viikkoa tässä Kalevan kisojen ja EM-kisojen välissä, että tavallaan tiesin, että pystyn heittämään tuollaisen heiton ensimmäiselläni, Kangas kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

"En tietenkään ollut tyytyväinen"

Hyvästä tuloksestaan huolimatta Kangas ei kuitenkaan ollut tulokseensa tyytyväinen. Hän jäi karsintarajasta 54 senttiä ja oli karsinnan 8:s, kun 12 naista pääsi finaaliin.

– En tietenkään ollut tyytyväinen, koska lähdin heittämään sitä karsintarajaa, Kangas sanoi.

Kangas joutui jännittämään toisen ryhmän heittoja, mutta tästä hänen edelleen meni ainoastaan kaksi heittäjää, jotka molemmat rikkoivat myös karsintarajan.

Kankaan mukaan hänen molemmat onnistuneet heittonsa jäivät vielä mataliksi ja viimeisessä heitossa vielä tuntui siltä, että tukijalka luisti. Berliinin stadionin heittoalusta onkin aiheuttanut heittäjille ongelmia, ja Kangas kertoi keskustelevansa vielä ennen finaalia Antti Ruuskasen ja Oliver Helanderin kanssa, minkälaisia piikkareiden piikkejä hänen kannattaisi käyttää.

Taskussa vielä pari metriä

Naisten keihään loppukilpailu heitetään perjantai-iltana paikallista aikaa kello 20.25, joten Kankaalla on hyvin aikaa valmistautua uransa toiseen aikuisten arvokisafinaaliin.

Kaksi vuotta sitten hän selviytyi ensikertalaisena yllättäen Amsterdamin EM-kilpailuissa myös finaaliin ja oli tuolloin yhdeksäs tuloksella 59,41. Nyt Berliinin kisoissa Kangas ei ollut enää yllätysfinalisti ja myönsikin, ettei pääse kilpailemaan täysin paineetta.

– Aina on paineita, koska tietenkin Suomen keihäskansa odottaa menestystä, kun finaaliin pääsee. Toivottavasti he ymmärtävät, että minulla on ollut vaikea kesä. Ei se nappiheitto niin vain tule sieltä, hän muistutti.

Kangas kuitenkin vakuutti, että hänellä on vielä taskussaan pari metriä, jotka hän voi ladata heittoonsa jo huomisessa finaalissa.

– Tiedän, että huippuheitto on siellä. Lisää on tulossa!

Lue myös:

Kangas nautti SM-kullasta ja tunnelmasta, mutta ei tuloksestaan – Lipsanen pudotti Nokelaisen hopealta

Jenni Kangas kiskaisi keihään EM-kisarajan

Olympiavoittaja Heli Rantanen vauhdittaa Heidi Nokelaista kohti EM-kisoja

Seuraava keihästähti syttyi? 20-vuotias Suvi Kemppainen kiskaisi reilun metrin päähän EM-rajasta, vuodessa tulosparannusta 9 metriä

Suosittelemme

Tuoreimmat