Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Yhdistetty ja Parude
  • Rallin MM, Ruotsi, Power Stage -kooste
  • Närbild
  • Liverpool ja Manchester, Englanti

Jos Jenni Kangas saa heiton napsahtamaan oikein tuelta, uskoo valmentaja-isä kovaan tulokseen: "Siellä olisi uudet ennätykset taulussa välittömästi"

Jenni Kangas on keskittynyt tämän kesän ajan henkiseen valmentautumiseen. Hänen valmentaja-isänsä uskoo, että Kankaalla on Berliinin EM-kisojen keihäänheiton finaalissa hyvät mahdollisuudet kuuden joukkoon.

yleisurheilu
Jenni Kangas.
Jenni Kangas.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kisalähetykset Areenassa ja TV2-kanavalla 2.-12.8. Kaikki Super-EM:stä osoitteessa yle.fi/superem.

Jenni Kankaan hyvät heitot keihäskarsinnassa eivät olleet hänen valmentaja-isä Hannu Kankaalle yllätys. Jenni täräytti heti ensimmäisellään kauden parhaansa 59,96 ja oli tällä karsinnan kahdeksanneksi paras heittäjä.

Hannu Kankaan mukaan Jennillä oli ennen Berliinin EM-kisoja erittäin hyvä kaksiviikkoinen valmistautumisjakso, jolla tämä oli pystynyt tekemään kolme hyvää heittoharjoitusta.

– Se heitto on ollut vähän tulon päällä koko heinäkuun ajan, Hannu Kangas totesi Yle Urheilun haastattelussa.

– Tulos ei ollut siinä mielin yllätys, mutta on hienoa, että hän pystyi tekemään sen juuri tällä ratkaisevalla hetkellä kauden parhaansa.

Henkistä puolta "tankattu"

Lahdessa asuva, mutta Seinäjoen Seudun Urheilijoita edustava Jenni Kangas on tämän kesän aikana keskittynyt ennen kaikkea henkiseen valmentautumiseen. Hänellä on ollut psyykkinen valmentaja apunaan niin kotonaan Lahdessa kuin EM-kisoissa Berliinissäkin, mutta hän on käynyt pitkiä keskusteluja myös isänsä kanssa.

– Henkistä puolta on tankattu tosi paljon. Minä olen ollut oppipoika ja sivuroolissa siinä asiassa, mutta olemme käyneet hirveästi keskusteluja siitä, että se oikea, rento suoritus löytyisi kisatilanteeseen. Että Jenni saisi sen osaamisensa ulos ratkaisevalla hetkellä.

Karsinnassa Jenni Kangas onnistui tässä hyvin, vaikka eivät heitot valmentaja-isän silmään olleet vielä täydellisiä. Ensimmäisessä heitossa tuki ei toiminut niin kuin pitäisi, mutta Jenni sai kuitenkin heittonsa lähtemään tuen suuntaisesti eli keskelle kenttää. Aikaisemmin kaudella heitot kun olivat auenneet oikealle.

Hyvät mahdollisuudet kuuden joukkoon

Hannu Kankaan mukaan pitkät heitot vaativatkin sen, että tuki toimii, heitto lähtee tuen suuntaan ja vielä kohtuullisen hyvään asentoon. Kun nämä napsahtavat, näkyy se tuloksessakin.

– Jos siellä finaalissa sitten Jenni saisi tuelta napsahtamaan yhden kerroksen ylemmäksi, niin siellä olisi uudet ennätykset taulussa välittömästi, hän totesi.

– Jennin heiton lähtönopeudet kyllä riittävät reilusti yli 60 metrin heittoihin.

Valmentaja-isä uskoo, että Jennin on helppo lähteä illan finaaliin, sillä hänellä ei ole siellä enää mitään hävittävää. Mitalitaistosta tosin vastaavat todennäköisesti muut heittäjät, sillä esimerkiksi Saksan Christin Hussong heitti karsinnassa peräti 67,29 ja finalistien joukosta löytyy muutama muukin 66–67 metrin heittäjä.

– Kärki on muutaman heittäjän kohdalta tosi kova. Sitten on tosi tasainen rypäs heittäjiä 51 metristä 62 metriin. Siinä on hyvä mahdollisuus päästä kuudenkin joukkoon, Hannu Kangas arveli.

Lue myös:

Kangas tuntee Suomen keihäskansan paineet niskassaan, mutta tietää, että taskussa on vielä pari metriä – "Lisää on tulossa"

Suosittelemme

Tuoreimmat