Suora

  • StarCraft 2: talviturnaus
  • Veljekset Oskar ja Robert Kirmes ovat toistensa pahimmat vastustajat olympiapaikan metsästyksessä: "Jos yritämme antaa toisillemme neuvoja, alamme vain riidellä"
  • Urheiluruutu
  • Joukkuefinaalit

Mimosa Jallow ja Ida Hulkko olivat Suomen uintitähdet EM-kisoissa – "Kannattaa seurata heitä Tokion olympialaisia ajatellen"

Yle Urheilun asiantuntijan Vesa Hanskin mukaan Suomen uinnin tilanne on varsin hyvä.

uinti
Mimosa Jallow, EM 2018
Mimosa Jallow nappasi Suomen ainoan uinnin EM-mitalin.Jussi Nukari/Lehtikuva

Glasgow'n EM-uinnit päättyivät torstaina. Suomi sai kisoista yhden pronssimitalin, jonka toi Mimosa Jallow 50 metrin selkäuinnista. Mitali oli Jallowin uran ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali.

Yhteensä joukkue saavutti kolme finaalipaikkaa, kun päätöspäivänä Ari-Pekka Liukkonen ui 50 metrin vapaauinnin loppukilpailussa ja Ida Hulkko 50 metrin rintauinnin finaalissa.

Yle Urheilun asiantuntijan Vesa Hanskin mielestä Suomen uinnin tilanne on varsin hyvä.

– Saatiin tuotua yksi uusi uimari, Ida Hulkko, loppukilpailutasolle ja toinen uusi uimari, Mimosa Jallow, mitaleille. Heidät täytyy nostaa esiin. Jallowin kolme Suomen ennätystä tekivät hänestä itsestään selvästi kirkkaimman tähden, Hanski sanoi Yle Urheilun haastattelussa Pekka Viinikalle.

Hanskia miellytti, että sekä Jallow että Hulkko pääsivät välieriin myös 100 metrin kilpailuissa. Satasia uidaan kahden vuoden päästä Tokion olympialaisissa.

– Hulkkoa ja Jallowia kannattaa seurata olympialaisia ajatellen.

Glasgow'n EM-kisat olivat läpimurto 19-vuotiaalle Hulkolle. Hänellä on edessään suuri elämänmuutos, sillä Hulkko lähtee syksyksi Florida Staten yliopistoon urheilemaan ja opiskelemaan stipendillä. Stipendi mahdollistaa keskittymisen urheiluun, mutta Hanski toivoo, että Hulkko pääsee sopivaan asemaan ja harjoitteluporukkaan Yhdysvalloissa.

– Kesällä nähdään, onko harjoittelu tuonut tulosta. Silloin on välitilinpäätöksen aika siitä, onko Hulkko saanut lisävaihteen uintiinsa.

Mattssonilta odotettiin enemmän

Hanski pettyi Suomen joukkueessa pahiten Matti Mattssonin suoritukseen. Mattsson ui ainoastaan yhdessä lajissa, 200 metrin rintauinnissa. Siinä paukut loppuivat välierissä. Mattsson karsiutui finaalista kauden parhaallaan 2.10,19.

Mattssonilta on odotettu uutta tulemista viiden vuoden takaisesta Barcelonan MM-pronssista alkaen. Vuoden 2013 uintiaikoihin hän ei ole päässyt.

– Mattssonin uinnissa oli paljon epävarmuutta. Toivottavasti hän olisi ensi vuonna MM-kisojen aikaan taas kunnossa, Hanski toivoi.

Selkävaivaiselle Ari-Pekka Liukkoselle Hanskilta löytyi ymmärrystä ja kehuja, vaikka selkäkivut näkyivät asiantuntijan silmiin uinnissa.

– Uinti ei ollut sellaista, mitä se on ollut, mutta Ari-Pekan taso on niin kova, että hän pääsi puolikuntoisena loppukilpailuun, Hanski kommentoi.

– AP:lle ensi vuosi on taas uusi vuosi. Hänen tasonsta riittää pitkälle MM-uinneissa, jos hän pystyy taas Suomen ennätyksen uusimaan.

Lue myös:

Mimosa Jallow ja Ida Hulkko olivat Suomen uintitähdet EM-kisoissa – "Kannattaa seurata heitä Tokion olympialaisia ajatellen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat