Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ruuskanen runttasi komeasti kuudenneksi – saksalaiset juhlivat kaksoisvoittoa

Antti Ruuskanen onnistui Berliinissä ottamaan kuudennen sijan vaikeiden aikojen jälkeen. Voittokamppailu oli saksalaislinkojen heiniä.

yleisurheilu
Antti Ruuskanen
Ruuskasen EM-heitot

Antti Ruuskanen sijoittui komeasti kuudenneksi EM-keihään finaalissa olkapääleikkauksen värittämän kauden jälkeen. Ruuskasen paras heitto kantoi 81,70 metriä.

Kisan voitto oli saksalaisten kaksintaistelu Thomas Röhlerin ja Andreas Hofmannin välillä. Röhler tempaisi voittotuloksen 89,47 kolmannella kierroksella. Hofmannin hopeaheitto lensi 85,96 metriin.

Pronssia pokkasi virolainen Magnus Kirt tuloksella 85,96.

Ruuskasen kisa oli vaikea karsinnoista lähtien, mutta finaalissa hän sai hyvän tuloksen ensimmäisellä suorituksella. Tulos, 80,13 metriä ei kuitenkaan taannut paikkaa kolmelle viimeiselle kierrokselle.

Vasta kolmannen kierroksen 80,38 metriä pudotti puolalaisen Cyprian Mrzyglodin yhdeksänneksi ja takasi, että Ruuskanen sai mahdollisuuden kamppailla tulosparannuksesta.

Illan pisin heitto nähtiinkin viidennellä kierroksella. Vaikka Ruuskanen viskasi liki 82 metriä, pielavetinen ei ollut tyytyväinen keihään asentoon ilmassa.

Lue myös:

Saksalaistähdeltä ihmeellistä sekoilua keihään finaalissa – heitti Ruuskasen vuorolla: "Tuumasin monta kertaa, että on väärä mies"

Ruuskanen venyi tiukassa paikassa oivaan tulokseen – "Turha selitellä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat