Ruuskanen venyi tiukassa paikassa oivaan tulokseen – "Turha selitellä"

Antti Ruuskanen kiskoi kuudenneksi Berliinin EM-areenalla. Paluu arvokisoihin olkapääleikkauksen jälkeen antoi syytä myös tyytyväisyyteen.

yleisurheilu
Antti Ruuskanen vetää verryttelytakkia ylleen.
Lehtikuva

Antti Ruuskanen oli helpottuneen oloinen keihään EM-finaalin jälkeen, vaikka joutuikin toteamaan kärkitaistelun liian kovaksi haasteeksi. Kuudes sija ja tulos 81,70 ovat kuitenkin kovaa valuuttaa, sillä urheilija palasi olkapääleikkauksen jäljiltä vasta tällä kaudella.

– Kun mitaliputki katkeaa EM-kisoissa, niin kyllä se harmittaa jonkin verran. Hyviä aineksia siinä oli, mutta en pystynyt heittämään kauden parasta. Tällä kertaa parhaat heitot eivät lähteneet parhaaseen asentoon, Ruuskanen summasi Yle Urheilulle.

Berliinin paras heitto oli kuitenkin kauden toiseksi paras tulos. Lisäksi Ruuskanen onnistui venymään tärkeässä paikassa kahdeksan parhaan joukkoon ja kolmelle viimeiselle heittokierrokselle.

– Onhan hienoa, että olkapääjutun jälkeen olen päässyt takaisin näihin karkeloihin. Tänä vuonna oli tarkoitus päästä EM-kisoihin ja kärkikahinoihin. No, kyllä tässä kärkikahinoissa ollaan, Ruuskanen totesi.

– Hieno tulla kilpailemaan ja tätä olen odottanut tosi paljon. Onneksi paikat on maltettu kuntouttaa hyvin. Vielä ei olla terässä, mutta on tässä vuosia edessä.

Ruuskanen vakuutti, että fysiikka on lähellä huippukuntoa. Heittämisessä pitkä kilpailutauko vielä näkyy.

– Nyt on olkapää kunnossa. Pieniä hankaluuksia oli tässä, päivän kunto oli tuo. Turha selitellä, Ruuskanen sanoi.

– Heittoteknisessä puolessa näkyy, että tiukassa paikassa ei pysty nitistämään sitä kauden parasta.

Lue myös:

Ruuskanen runttasi komeasti kuudenneksi – saksalaiset juhlivat kaksoisvoittoa

Ruuskanen taisteli EM-keihäsfinaaliin – Helander tylysti ulos karsinnassa

Sairastuvalla pitkään kärvistelleen Antti Ruuskasen iskukyky on täysi arvoitus ennen keihäänheiton EM-karsintaa: "Minulle sopii pieni epävarmuus ja levottomuus ennen näitä tärkeitä koitoksia"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat