Saksalaistähdeltä ihmeellistä sekoilua keihään finaalissa – heitti Ruuskasen vuorolla: "Tuumasin monta kertaa, että on väärä mies"

Johannes Vetterin toiminta keihäänheiton päätöskierroksella sai Antti Ruuskasen pasmat hetkeksi sekaisin.

yleisurheilu
Antti Ruuskanen elehtii keihään EM-finaalissa.
Vetter heitti Ruuskasen vuorolla

BERLIINI. Miesten keihäänheiton loppukilpailun kuudennella kierroksella nähtiin erikoinen tilanne, kun Saksan Johannes Vetter meni heittämään Antti Ruuskasen heittovuorolla.

Samaan aikaan oli käynnissä 3000 metrin estejuoksun loppukilpailun viimeinen kierros, joten suurin osa stadionista keskittyi siihen. Tarkkaavaisimmat kuitenkin huomasivat, kuinka Ruuskanen tuijotti monttu auki heittopaikalle kävellyttä Vetteriä.

– Kyllähän se väkisinkin rupeaa keskittymistä häiritsemään. Pasmat menivät sekaisin. Kova jätkä pystyisi keräämään itsensä siinä, mutta en ollut tällä kertaa kova jätkä, Ruuskanen sanoi kisan jälkeen.

Ruuskanen heitti EM-loppukilpailussa kuudenneksi tuloksella 81,70. Berliinin olympiastadionilla kotiyleisön edessä heittänyt Vetter oli viides tuloksella 83,27.

Kukaan kilpailun toimitsijoista ei huomannut, kun Vetter heitti Ruuskasen vuorolla.

– Minä tuumasin monta kertaa, että taisi olla väärä mies heittopaikalla. Saksaksi en osannut siitä sanoa. En tiedä, kuinka kovasti Vetter halusi olla Ruuskanen tällä kertaa, suomalaisheittäjä sanoi pilke silmäkulmassa.

– Noita sattuu. Finaali oli muutenkin suht katkonainen. Sade olisi voinut tulla vaikka ensimmäisellä kierroksella, ei olisi haitannut yhtään.

Berliinin olympiastadionilla jyrähti ukkoskuuro juuri samalla hetkellä, kun keihäsfinaali ja naisten sadan metrin aitojen loppukilpailu oli saatu käytyä. Ruuskanen on kuvaillut itseään haastavien olojen erikoismieheksi, joten sateella hän olisi saattanut nousta tulosluettelossa pari pykälää.

Ruuskasella oli kilpailun jälkeen ristiriitaiset tunnelmat. Toisaalta hän oli iloinen, että pystyi olkapäävamman aiheuttaman välivuoden jälkeen heittämään arvokisoissa kelpo tasolla. Toisaalta hän tuumi, että kahden EM-mitalin jatkoksi olisi ollut kiva saada kolmas.

– Tietenkin harmittaa, ettei mitaliputki jatkunut. Mies oli takaisin viivalla ja vielä kuuden joukossa. Tämän kauden tavoite oli päästä takaisin arvokisoihin.

Lue myös:

Ruuskanen venyi tiukassa paikassa oivaan tulokseen – "Turha selitellä"

Ruuskanen runttasi komeasti kuudenneksi – saksalaiset juhlivat kaksoisvoittoa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat