Suora

  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Jos Neziri pääsee eroon välieräpeikostaan, pikakiiturilla voi olla elämänsä sauma seuraavassa EM-finaalissa

Pika-aituri Nooralotta Nezirin uran etsikkoaika on parin seuraavan vuoden aikana, kirjoittaa Yle Urheilun Joska Saarinen.

Yleisurheilun EM 2018
Nooralotta Neziri
Nooralotta Neziri sijoittui yleisurheilun EM-kisoissa yhdeksänneksi.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

BERLIINI. Nooralotta Nezirin paras saavutus aikuisten arvokisoissa ulkoradoilla on välieräpaikka. Vuoden 2013 MM-kisoissa Moskovassa se oli nuorelta urheilijalta maksimisuoritus, mutta sen jälkeen häneltä on odotettu EM-kisoissa finaalipaikkaa.

Kaksi vuotta sitten Amsterdamissa Neziri lähti EM-välierään uransa parhaassa iskussa, mutta joutui pettymään raskaasti. Tänä vuonna Berliinissä hän karsiutui loppukilpailusta vain neljän tuhannesosan erolla.

Neziri on juossut aikuisten arvokisafinaalissa hallissa, mutta jos hän selättää välieräpeikkonsa myös ulkona, jälki voi olla finaalissa rumaa. Rumaa nimenomaan positiivisella tavalla.

Euroopan tasolla Neziri on kärkijuoksija, joka joskus vertyy muita hieman hitaammin. Kun välierät ja finaali juostaan samana päivänä, Neziri voi hyötyä aikataulusta.

Suomen gp-sarjan kisoissa satasen aidat on usein kisaohjelmassa kaksi kertaa samana päivänä, koska se hyödyttää Neziriä. Hän sanoi Berliinin välierän jälkeen, että päivän toinen aika on yleensä kymmenyksen parempi, mikä ei ole kaukana totuudesta.

Jos 12,94 juossut Neziri olisi parantanut Berliinin välierän aikaansa kymmenyksellä, hän olisi ollut finaalissa neljäs. Tämä kaikki on jossittelua, mutta Nezirin kohdalla olennaista, koska hänellä on potentiaalia suuriin saavutuksiin EM-tasolla, kunhan hän vain selvittää päivän ensimmäisen juoksun.

Neziri on nyt 25-vuotias, joten ikänsä puolesta hän voi olla uransa huipulla kahden vuoden päästä, kun EM-kisat käydään Pariisissa ja olympialaiset Tokiossa.

Nezirin uran etsikkoaika on muutaman seuraavan vuoden aikana. Uran paras mahdollisuus mitaliin lienee vuoden 2020 EM-kisoissa.

Pariisin kisat voivat samalla olla henkisesti aika raskas lasti. Jos kaikki menee seuraavan kahden vuoden aikana ilman suurempia ongelmia, Neziri tietää, että hänellä on elämänsä sauma.

Muutama vuosi sitten hieman epäiltiin, onko vuoden 2011 nuorten Euroopan mestari tarpeeksi kypsä pärjäämään myös aikuisten tasolla.

Viime kauden ongelmat ovat kuitenkin kasvattaneet Neziriä. Hän on aikuistunut ja valmiimpi menestymään.

Lue myös:

Nooralotta Nezirin silmistä paistoi epäuskon ja pettymyksen hetkellä päättäväisyys – hän tiesi, mistä kiikastaa: "Lähdön pitää olla varma, sen pitää tulla aina"

Epäuskoinen Neziri taivasteli tuhannesosien tappiota: En voi uskoa vieläkään, herran jestas!

Neziri jäi neljällä tuhannesosalla aitafinaalin ulkopuolelle!

Kun Nooralotta Neziri palasi ylirasitustilan jälkeen lenkkipolulle, hän jaksoi juosta vain 600 metriä, kunnes oli pakko pysähtyä: "Olin niin väsynyt ja alamaissa, ettei minua kiinnostanut tehdä mitään"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat