Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lauri Markkanen perustelee, miksi hän ei edusta Susijengiä syksyn peleissä: "MM-karsintojen ajankohta on huono"

Chicago Bullsia edustava Lauri Markkanen vahvisti Yle Urheilulle, ettei hän ole koripallomaajoukkueen vahvuudessa syyskuussa pelattavissa MM-karsintaotteluissa Bosnia-Hertzegovinaa ja Ranskaa vastaan.

Maajoukkuekoripallo
Lauri Markkanen Islanti-ottelussa
Lauri Markkanen Islanti-ottelussaAOP

Lauri Markkasen mukaan päätökseen ei liity dramatiikkaa. 213-senttinen jyväskyläläinen haluaa keskittyä loppukesän ja syksyn täysipainoisesti raskaaseen NBA-kauteen Chicago Bullsin paidassa.

Markkanen aikoo tulevaisuudessa olla maajoukkueen käytettävissä.

– Maajoukkueen edustaminen on ollut minulle aina kunnia-asia ja sitä se on myös jatkossa. Minusta on aina upeaa pelata maajoukkueessa tuttujen kavereiden kanssa ja maailman parhaiden fanien edessä, viestittää Markkanen Yle Urheilulle.

– Saan joka kerta ekstralatauksen pelaamiseen, kun puen Suomi-paidan päälleni. Tällä kertaa MM-karsintapelien ajankohta on valitettavasti huono kauteen valmistautumisen kannalta.

Markkanen ei osallistunut viime syksynä Bullsin harjoitusleirille EM-kotikisojen takia, mutta nyt hän haluaa olla uusiutuneen härkälauman mukana, kun joukkue aloittaa harjoitusleirin syyskuun alussa.

Ensimmäisellä NBA-kaudellaan Markkanen pelasi 68 ottelua 15,7 pisteen ja 7,8 levypallon keskiarvolla. Hänet valittiin kauden päätteeksi tulokkaiden tähdistöviisikkoon.

Markkanen oli selkävaivojen takia sivussa 14 ottelusta.

– Tulokasvuosi oli fyysisesti erittäin raskas. Haluan olla paljon viime vuotta valmiimpi kohtaamaan kaikki haasteet. Peliaikaa ja sitä kautta vastuuta on tulossa lisää ja haluan olla valmis, perustelee Markkanen.

– Vastustajat tietävät nyt, mihin pystyn kentällä. Haluan saada vielä lisää nopeutta ja voimaa, että vastustajilla olisi vaikeuksia pysäyttää minut. Tulevat viikot ja kuukaudet ovat tärkeitä, jotta olen valmis pelaamaan koko runkosarjan hyvällä tasolla.

Bullsin joukkuetta rakennetaan tulokaskaudella loistaneen suomalaistähden ympärille. Markkanen haluaa tehdä kaikkensa, että hän on valmis kohtamaan häneen kohdistuvat odotukset.

– Paineet ovat aina mukana tässä hommassa. Asetan itselleni kuitenkin kaikkein kovimmat odotukset. Haluan olla kovemmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin, päättää Markkanen.

Markkasen poisjäännistä uutisoi ensimmäisenä MTV (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Chicago Bullsilta yllätysvärväys – Lauri Markkanen iloitsi tutusta takamiehestä sosiaalisessa mediassa

Dettmann aikoo keksiä jekkuja MM-jatkokarsintoihin – "Meillä on sellaisia palasia käsissä, että voimme jossain vaiheessa puhua olympiaunelmasta"

Uunituore dokumentti paljastaa, millaista elämää Lauri Markkanen viettää kotona perheen kanssa ja vieraskiertueiden yksinäisyydessä – “Ainoa glamour löytyy siitä, että tilipussi on kohdallaan”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat