Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Yhdistetty ja Parude
  • Rallin MM, Ruotsi, Power Stage -kooste

19-vuotias kreikkalaislupaus aiheutti Wimbledon-mestari Djokovicille yllätystappion Toronton Mastersissa

Stefanos Tsitsipas ei vielä vuosi sitten tähän aikaan ollut voittanut otteluakaan ATP-kiertueella.

tennis
Stefanos Tsitsipas tuulettaa voitettuaan Novak Djokovicin Toronton Masters-turnauksessa.
AOP

Wimbledonin tennisturnauksen voittoa heinäkuussa juhlinut Novak Djokovic kärsi yllätystappion Toronton Masters-turnauksen kolmannella kierroksella. Kreikkalainen Stefanos Tsitsipas peittosi Djokovicin erälukemin 6-3, 6-7 (5-7), 6-3.

19-vuotias Tsitsipas eteni ensimmäistä kertaa urallaan Masters-turnauksen puolivälieriin. Kreikkalainen on maailmanlistan sijalla 27. Vuosi sitten Tsitsipaksen listasijoitus oli 168.

– Olen todella ylpeä itsestäni ja maastani. Vien Kreikkaa entistä vahvemmin tenniskartalle. En ole koskaan ollut näin tunteellinen yhdenkään voiton jälkeen, Tsitsipas hehkutti ATP:n nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Hän on toinen kahdesta teini-ikäisestä pelaajasta, jotka ovat tällä hetkellä maailmanlistan 30 parhaan joukossa. Toinen on kanadalainen Denis Shapovalov, 19, joka on yhden sijan Tsitsipaksen yläpuolella.

Toronton puolivälierässä Tsitsipas kohtaa turnauksen kakkoseksi sijoitetun Aleksander Zverevin. 21-vuotias saksalainen juhli viime viikolla Washingtonin ATP 500 -turnauksen voittoa.

Djokovic sai hyvän käänteen vaikealle vuodelleen nurmikenttäkaudella, kun hän voitti Wimbledonin ja ylsi sitä ennen finaaliin Lontoon Queen's Clubin turnauksessa. Maailmanlistan sijalla 10 oleva serbi on voittanut tällä kaudella 26 ja hävinnyt 10 ottelua.

Lue myös:

Hyvä avaus Torontossa: Kontinen ja Peers etenivät jatkoon

Suosittelemme

Tuoreimmat