Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomalaisjuoksijalla erikoinen ongelma kisapäivää edeltävänä yönä – joutui nukkumaan hotellihuoneen vessassa

Sara Kuivisto karsiutui finaalista naisten 1500 metrillä. Kuumuus oli häirinnyt yöllä Kuiviston yöunia.

Yleisurheilun EM 2018
Sara Kuivisto
Sara Kuivisto naisten 1500 metrin alkuerissä.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

BERLIINI. Sara Kuivisto päätti uransa ensimmäiset EM-kisansa perjantaina, kun hän juoksi 1500 metrin alkuerissä ajan 4.11,39. Kuivisto oli erässään yhdeksäs, joten hän ei päässyt loppukilpailuun.

– Mailimatkoilla taso on hirmuinen. Olen tyytyväinen, juoksin päivän kuntoon nähden niin hyvin kuin pystyn. Kyllähän tuosta näki, ettei Euroopan huippu ole kaukana, Kuivisto sanoi.

Kuivisto juoksi uransa toiseksi parhaan ajan 1500 metrillä, joten hän oli syystäkin tyytyväinen. Kuivisto kilpaili Berliinissä myös 800 metrillä, jossa hän jäi myös alkueriin.

– Onhan se yksi askel uralla, että pääsin tänne. Finaalipaikka oli tavoitteena, mutta tämä oli vasta ensimmäinen kerta, Kuivisto sanoi.

– Minulla on parhaat vuodet edessä. Tämä oli vasta alkusoittoa.

Kuivisto kärsi ennen kilpailua erikoisesta ongelmasta. Hänen oli vaikea nukkua hotellihuoneessa, jossa oli Berliinin helteiden takia liian kuuma, eikä ilmastointi toiminut kunnolla.

Suomalaisjuoksija osoitti luovaa ongelmanratkaisukykyä ja teki itelleen pedin kylpyhuoneeseen, jotta sai nukutuksi kunnon yöunet.

– Keksin, että kylpyhuone on kämpän viilein paikka, niin menin sinne nukkumaan. Tuntui kuin sängyssä olisi ollut joku lämmitys päällä, kun siellä oli niin pirun kuuma, Kuivisto kertoi.

Kuivisto ei kuitenkaan yrittänyt vaihtaa hotellia tai hotellihuonetta.

– En minä nyt niin herkkä ole. Sama se oli muillekin.

Kuvakaappaus Sara Kuiviston Instagramista
Kuvakaappaus Sara Kuiviston Instagram-storysta.Kuvakaappaus Sara Kuiviston Instagramista

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat