Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Karsintarajasta viis – Lipsanen loikki finaaliin!

Simo Lipsanen pääsi kolmiloikan loppukilpailuun, vaikka ei ylittänytkään karsintarajaa.

yleisurheilu
Simo Lipsanen.
Simo Lipsanen.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Simo Lipsasella on ollut kauden aikan ongelmia askelmerkkinsä kanssa ja Berliinin stadionilla monella hyppääjällä ollut samoja ongelmia hyppypaikalla. Tästä ei onneksi tullut 22-vuotiaalle suomalaishyppääjälle kynnyskysymystä.

Lipsanen sai ensimmäisen hyppynsä lankulle, mutta 16,24 metrin hypyllä ei lähennelty karsintarajaa 16,75. Lipsanen on tällä kaudella hypännyt parhaaksi tuloksekseen 16,84.

Toisellaan Lipsanen paransi, sillä hänen loikkansa kantoivat 16,51. Kolmannella hypyllään Lipsanen oli hyvin lähellä karsintarajaa, mutta hänen piikkarinsa raapaisi vahan etureunaa ja punainen lippu heilahti.

Lipsanen joutui jännitämään melkein loppuun asti koko karsinnan tuloksia, mutta hänen sijoituksensa karsinnassa oli lopulta 10:s, kun 12 miestä pääsi loppukilpailuun.

– Kyllä on tosi huojentunut olo. Oli jännä karsinta, yllättävän vaikeaa näytti olevan ja alhainen taso. Kovia nimiä putosi pois. Mutta pääasia, että Simo on finaalissa, hänen valmentajansa Petri Ruotsalainen kommentoi Yle Urheilun haastattelussa.

Ruotsalaisen mukaan Lipsasen kolmas hyppy näytti parhaalta, tasapainoiselta hypyltä, joten tästä on hyvä lähteä liikkeelle myös finaalissa. Lipsanen oli Kalevan kisojen aikaan jostain syystä väsynyt, joten hän on valmentajansa mukaan nyt keskittynyt lepäämään.

– Olemme yksinkertaisesti keventäneet kaikkea tekemistä ja on näin annettu Simolle lepoa. En lähde arvailemaan Simon kykyjä finaalissa, mutta muuten karsinnan perusteella muutama selkeä nimi nousi esiin. Kaikki on mahdollista, Ruotsalainen totesi.

Lipsanen itse myönsi, että hänen piti karsinnan kahdessa ensimmäisessä hypyssään himmailla vauhtiaan lankulle. Kolmannessa hypyssä hänellä oli paras vauhti lankulla, mutta se oli yliastuttu. Lipsasen mukaan hän on tehnyt harjoituksissa askelmerkkijuoksuja eikä ole ottanut tästä suurta murhetta.

– Eihän se ihan priimaa ollut tänään, mutta se tärkein tavoite eli finaalipaikka on nyt hoidettu. Finaalissa ei auta lankun takaa vetää varmisteluita, vaan laittaa kaikki peliin. Askelmerkki on toiminut ennenkin hyvin, miksei nytkin, Lipsanen sanoi Yle Puheen haastattelussa.

Lipsanen oli tyytyväinen myös siihen, että sekä miesten että naisten kolmiloikkafinaalissa on suomalaisedustusta. Kristiina Mäkelä kilpailee perjantai-iltana kolmiloikan loppukilpailussa.

– Meillä molemmjilla realistinen sauma pärjätä. Itse olen asettanut ennätyksen tavoitteekseni, viime vuonna Suomen ennätyksen 17,14 tehnyt Lipsanen totesi.

Amsterdamin EM-kisoissa vuonna 2016 mestaruutta juhlinut Saksan Max Hess onnistui hyppäämään ainoastaan 16,32 eikä päässyt loppukilpailuun.

M 3-loikka, karsinta (raja 16,75)

*Lopputulokset:
*
Alexis Copello AZE 16,82 Q
Pablo Torrijos ESP 16,79 Q

Jean-Marc Pontvianne FRA 16,77 Q

Dimitros Tsiamis GRE 16,69 q
Can Özüpek TUR 16,66 q
Nelson Evora POR 16,62 q
Marcos Ruiz ESP 16,59 q
Nathan Douglas GBR 16,56 q SB
Nazim Babayev AZE 16,54 q
*Simo Lipsanen FIN 16,51 q
*
Harold Correa FRA 16,43 q

Tomas Veszelka SVK 16,41 q

Simone Forte ITA 16,35
Levon Aghasyan ARM 16,34
Max Hess GER 16,32

Lue myös:

Simo Lipsanen luottavaisena kolmiloikkakarsintaan: “Uskon siihen, että tekniikka on kunnossa”

Kommentti: Ensimmäinen täysi EM-kisapäivä alleviivaa Suomen mitalitavoitteen järjettömyyttä – urheilijoiden kannalta tilanne on kiusallinen

Kolmiloikkahirmu-Lipsasella surkea kenraali, kun askelmerkki oli hukassa – vain yksi hyppy osui lankulle

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat