Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilukierros

Tässä ovat naisten Superpesiksen runkosarjan parhaat

Jyväskylän Emma Nieminen oli päättyneen naisten Superpesiksen runkosarjan paras pelaaja.

pesäpallo
Emma Nieminen.
Emma Nieminen.Tomi Hänninen

Naisten Superpesiksen runkosarja päättyi keskiviikkona. Listasimme päättyneen perussarjan parhaat pelaajat sisä- ja ulkopelin osalta. Vaikka listaaminen on vaihtelevien roolitusten kautta haastava tehtävä, palaset tämänkin kauden osalta putosivat paikalleen melko helposti.

Runkosarjan parhaaksi pelaajaksi Yle Urheilu valitsi Jyväskylän Kirittärien Emma Niemisen.

Sisäpeli:

Emma Nieminen, Jyväskylän Kirittäret

Naisten Superpesiksen paras ja monipuolisin pelaaja. Turkulaislähtöisestä pelaajasta saa hakea heikkouksia suurennuslasilla ja voi olla, ettei niitä siltikään löydä. Omaa poikkeukselliset huippuominaisuudet fysiikan puolesta lähes jokaiseen rooliin. Loistaa ulkona, mutta dominoi illasta toiseen myös sisäpelissä. Oli tehotilaston kakkonen neljällä kunnarillaan, 49 lyödyllään ja 30 tuodullaan. Kokonaisuuden kruunaa kyky nousta ratkaisemaan juuri silloin, kun panokset ovat kovimmillaan. Runkosarjan paras.

Janette Lepistö, Lapuan Virkiä

Sarjan vaarallisin kotiuttaja iski tiskiin hurjat tehot. Lepistön lyömät 9+86 juoksua on uusi yhden kauden ennätys naisten Superissa. Lyö kovaa ja joka puolelle kenttää, mikä tekee puolustamisesta ulkokentälle lähes mahdotonta. Jos halli-, runkosarja- sekä pudotuspelit lasketaan yhteen, lyönyt kolmessa vuodessa naisten Superpesiksessä yli kolme ja puoli sataa juoksua. Sen enempää ei tarvinne valintaa perustella. Kärkilyöntitilaston nelonen.

Virpi Hukka, Jyväskylän Kirittäret

Kirittärien kärjessä tilannetta tekevä Hukka on lajin ehdotonta eliittiä etenkin sisäpelissä. Vasemmalta lyövä Hukka on paitsi erittäin monipuolinen, myös vaarallinen pelaaja – läpilyönnin uhka on läsnä jatkuvasti. On kaiken lisäksi äärimmäisen suoritusvarma pelaaja, mistä todisteena toimii viitossija kärkilyöntiprosenteissa. Kokonaisuuden kruunaa hyvät jalat, jotka ovat siivittäneet Hukan etenijätilaston voittoon peräti neljä kertaa viiden edellisvuoden aikana. Todellinen huippuyksilö.

Ella Korpela, Jyväskylän Kirittäret

Huomisen huippuyksilö, joka loistaa jo tänään. Vasta 18-vuotias Korpela valittiin naisten Superpesiksen vuoden tulokkaaksi vuosi takaperin ja päättynyt runkosarja oli tuolle valinnalle selkeää jatkumoa. Meni nollasta kentälle useammin (98) kuin kukaan toinen pelaaja naisten Superpesiksessä. Sijoittui lisäksi kärkilyöntitilaston kolmoseksi Niemisen ja Hukan taakse. Fysiikan, mentaalipuolen sekä taito-ominaisuuksien kautta kaikilta osin valmis paketti naisten Superiin.

Emilia Linna, Porin Pesäkarhut

Oulusta Poriin siirtynyt Emilia Linna kuuluu naisten Superpesiskauden ehdottomiin komeettoihin. Todella puhtaalla tekniikalla operoiva Linna kotiutti peräti 50 (4+46) kertaa ja hoiti kotiuttamisen ohella kakkostilanteenkin onnistuneesti 50 kertaa. Nousi monien yllätykseksi kärkkäritilaston viitoseksi. Monipuolinen pelaaja, jonka repertoaarista löytyy kumurat, saumat sekä lyönnit kolmosrajasta kakkosrajaan.

Meea Lehtinen, Rauman Fera

Meea Lehtinen hyytyi syyskautta kohden, mutta ansaitsee silti tulla nostetuksi listalle. Lehtinen, joka oli sensaatiojoukkue Rauman selkeästi tärkein pelaaja, pelasi huiman kevätkauden. Usein kahtakin pesänväliä vienyt Lehtinen pelasi kauden ensimmäisen puoliskon huimilla tehoilla ollen kaikki kaikessa Feran sisäpelissä. Ilman Lehtisen tykkikevättä Rauma ei todellakaan pelaisi alkavalla viikolla pudotuspelejä.

Ulkopeli:

Emma Nieminen, Jyväskylän Kirittäret

Perusteet Niemisen valinnalle myös ulkopeliin löytyvät osin yltä. On vahva sisäpelissä, mutta hyvän fysiikan ja erittäin terävän pelipään kautta poikkeuksellinen yksilö myös ulkopelissä. Ehtii palloille hyvän pelinluvun ja fysiikan avulla, mutta myös suoritusvarmuus ansaitsee maininnan – ja se vain alleviivaa Niemisen kylmää mentaalipuolta. Mitä kovempi paikka, sitä varmempi suoritus.

Emilia Itävalo, Porin Pesäkarhut

Emilia Itävalo on noussut naisten Superpesiksen eliittiin etupelaajana. Loistaa etukentällä ennen muuta terävän pelipäänsä kautta. Lukee peliä erinomaisesti, mutta omaa myös tehokkaan kiinniotto-heitto- yhdistelmän. On myös suoritusvarma pelaaja, pallot eivät pompi käsissä.

Emmi Viitala, Lapuan Virkiä

Kaiken kokenut Emmi Viitala on edelleen Superpesiksen eliittiä sekä sisä- että ulkopelissä. Omaa erinomaiset fyysiset ominaisuudet ulkopeliin ja hyödyntää niitä poikkeuksellisen pelinluvun ja kokemuksen kautta hyvin. Fiksu pelaaja, joka tuntee lajin sekä vastustajat ja se näkyy. Edelleen lähes korvaamaton palanen joukkueelleen.

Eeva Mäki-Maukola, Jyväskylän Kirittäret

Viinijärveltä Jyväskylään vaihtanut Mäki-Maukola nousi nopeassa tahdissa joukkueensa avainpelaajien joukkoon paitsi sisä-, myös ulkopelissä. Hyvä fysiikka, ulottuvuus, kovat heitot sekä näyttävät syöksykopit ovat tehneet jyväskyläläisiin kuluvan kauden aikana suuren vaikutuksen. Ulkopelin osalta kauden ehdotonta parhaimmistoa.

Tinja Töyrylä, Rauman Fera

Toimituksen jokerikortti ulkopelilistalle. Vasta 18-vuotias Töyrylä valittiin b-tyttöjen Itä-Länsi-ottelussa kentän parhaaksi eikä tulokaskausi naisten Superpesiksessäkään huonosti mennyt, päinvastoin. Hyvin liikkuva Töyrylä on noussut nopealla tahdilla naisten Superpesiksen parhaiden kakkoskoppareiden joukkoon. Ollut nuoreksi pelaajaksi myös yllättävän suoritusvarma.

Päivitetty kello 18.37. Emma Nieminen on turkulaislähtöinen, eikä raumalaislähtöinen, kuten jutussa aluksi todettiin.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat