Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Yhdistetty ja Parude
  • Rallin MM, Ruotsi, Power Stage -kooste
  • Närbild
  • Liverpool ja Manchester, Englanti
  • Urheiluruutu

Suomi putosi golfin EM-mitalipeleistä, vaikka selvitti alkulohkon tappioitta

Tasapeli Britannian kolmosjoukkuetta vastaan jätti Suomen C-lohkossa kakkoseksi. Vain lohkovoittajat etenivät sunnuntain mitaliotteluihin.

golf
Ursula Wikström (vas.) ja Noora Komulainen.
Ursula Wikström (vas.) ja Noora Komulainen.Jussi Nukari / Lehtikuva

GLASGOW. Gleneaglesin golfkentällä on vilissyt viikon verran tyytyväisiä pelaajia ja katsojia. Golfammattilaisten EM-kisoissa ottelut ovat pullollaan jännitystä, kun joukkueet pelaavat turnauksen reikäpelinä.

Joka väylällä pelataan voitosta ja parhaan pelaajan tulosta verrataan vastustajan ykköspelaajan lyönteihin. Vain lohkovoittajat etenevät sunnuntain välieriin ja mitaliotteluihin.

Suomen ja Britannian kolmosjoukkueen kohtaaminen alkulohkon päätösottelussa tarjosi kunnon huipennuksen päätösväylälle 18, viiden tunnin kiertämisen jälkeen.

Golflegenda Paul Lawrie, major-voittaja vuodelta 1999, seurasi vierestä, kuinka Noora Komulainen onnistui birdieputissaan, mutta sekään ei riittänyt Suomen juhliin.

Lawrien iloksi brittien Michele Thomson onnistui omissa lyönneissään ja lopetti kierroksen myös birdieen. Ottelu päättyi tasapeliin, ja se riitti kantamaan Britannian kolmosjoukkueen pisteen erolla mitalipeleihin.

Jännitys jatkui viime metreille asti

Tappioitta pelannut Suomi sijoittui C-lohkossa toiseksi ja jäi lopputuloksissa sijoille 5–8. Vaikka lohkokakkoset putosivat jatkosta, niin lohdustuspalkinto on EM-kisoissa varsin kohtuullinen.

Komulainen ja Wikström kuittasivat vajaan 17 000 euron potin kolmen päivän turnauksestaan. Turnauksen voittajalle on luvassa EM-kultamitalien lisäksi reilun 220 000 euron rahapalkinto.

– Ensimmäinen joukkuepeli minulle ammattilaisuran aikana. Olisi kiva pelata näitä lisää, Wikström kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

– Olen pelannut viimeksi kuusi vuotta sitten (reikäpeliä) ja "Unski" 16 vuotta sitten, joten on siitä muutama vuosi. Älyttömän hauska ja spesiaali kisa. Me emme muutenkaan pelaa ikinä joukkueena. Tosi hienoa, kun saa kaverilta voimaa pelaamiseen, Komulainen jatkoi vierestä.

Brittien kaksikko Meghan MacLaren-Michelle Thomson pelasi lähes täydellisesti varsinkin kymmenen viimeistä väylää.

Wikström oli jo pulassa väylällä 17, mutta pelasti lyöntinsä bunkkerista aivan reiän reunalle, joten jännitys jatkui viime metreille asti.

– Bunkkerista olisi pitänyt lyödä pallo sisään. Pientä ekstraa olisi pitänyt olla, kuten reikäpeleissä aina, Wikström harmitteli, vaikka oli juuri pelannut kauden parhaan turnauksensa Komulaisen parina.

Petteri Nykky urakoi caddiena

Naisten valmentaja Petteri Nykky kiersi kisan Komulaisen caddiena. Huipennus piinasi katsojien lisäksi Nykkyä, joka urakoi mailojen kantajana ja antoi omat neuvonsa löynteihin joka väylällä. Kierroksen jälkeen Nykky myönsi kokeneensa jotakin, mihin ei ole salibandyssä törmännyt. Nykky on Suomen salibandymaajoukkueen päävalmentaja.

– Hienoa peliä pelasimme, mutta vastustajakin oli kova. Jännitin todella paljon, huikea kisa. Olimme lähellä mitalipeleihin pääsyä, mutta tämä on huippu-urheilua, Nykky hehkutti.

Golfin EM-turnauksesta Nykky sai uutta pohjaa myös salibandyn valmennukseen.

– Ikinä ei luovuteta, aina pitää pelata täysillä.

Samoilla linjoilla olivat suomalaispelaajat.

– Tässä (reikäpelissä) voi ottaa enemmän riskiä, ja kokemuksia voisi ottaa omaan peliin kiertueelle, Komulainen painotti.

– Kyllä näistä saa lisää energiaa, parin viikon loman aloittanut Wikström sanoi.

Suosittelemme

Tuoreimmat