Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: kouluratsastuksen Grand Prix
  • Rallin MM, Saksa, ek - live
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8
  • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 1
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 2
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki

Mikä pettymys! Mäkelän mitaliunelma murskaksi – karsiutui viimeisiltä kierroksilta

Kristiina Mäkelän mitalinmetsästys Berliinin EM-kisojen kolmiloikassa vaihtui pettymykseen. Mäkelän urakka päättyi jo kolmeen ensimmäiseen kierrokseen.

yleisurheilu
Kristiina Mäkelä.
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Jo kolmiloikan karsinta oli kovatasoinen, sillä finaaliin tarvittiin 14,05 ja heti finaalin ensimmäinen kierros näytti, että mitaliin tarvitaan Kristiina Mäkelältä uusi Suomen ennätys.

Saksan Kristin Gierisch aloitti heti ensimmäisenä hyppääjänä mainiosti tekemällä uuden ennätyksensä 14,45, kuusi senttiä pidemmälle kuin mitä Heli Koivulan Suomen ennätys on. Espanjan Ana Peleteiro täräytti myös ensimmäisellään 14,42 ja Kreikan Paraskevi Papahristou paranteli taasen toisellaan kauden parastaan 14,60 kantaneella hypyllään.

Mäkelä ei saanut ensimmäisellään jalkaansa osumaan lankulle täydellisesti eikä toinen loikka pitänyt hyvin ja tuloksella 13,93 hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdeksäntenä. Toisellaan Mäkelä pystyi parantamaan juoksuaan ja hyppy kantoi sentin yli 14 metriä, mutta sijoitus ei kohentunut.

Mäkelän kolmas hyppy oli niukasti yliastuttu, joten hän karsiutui viimeiseltä kolmelta kierrokselta ja mitalitaistelusta.

Kolmiloikan Euroopan mestaruuden voitti Papahristou tällä toisen kierroksen hypyllään ja Gierisch otti hopeaa ensimmäisen kierroksen hypyllään. Sen sijaan Peleteiro pystyi vielä viimeisellään parantamaan tulostaan 14,44 metriin ja otti tällä pronssia.

– Tänään kroppa oli löysä, ei pystynyt mitään. Ei mennyt helposti eikä väkisin, pettynyt Mäkelä totesi Yle Puheen haastattelussa.

Kolmiloikkavalmentaja Petri Ruotsalaisen mukaan Mäkelän juoksu kulki paremmin nyt kuin karsinnassa. Hänen lankulle tulonsa ja kaksi ensimmäistä loikkaa olivat hyvät, mutta viimeisestä puuttui se viimeinen "napsu".

– Kristiina on elämänsä kunnossa ja Tuomas Sallinen on valmentajana löytänyt jotain puuttuvaa ja vienyt sitä oikealle tielle. Toivottavasti jatkossa tulee onnistumisia.

Lue myös:

Suomen toiveet lepäävät yhden naisen harteilla: Kristiina Mäkelä uskaltaa puhua mitalitavoitteesta ääneen – pääseekö hän irti arvokisojen perisynnistään illan finaalissa?

Suurten pettymysten suomalaisilta – Berliinin viides kisapäivä hetki hetkeltä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat