Toinen ottelupäivä vei Huntingtonilta 6000 pisteen rajan – "Itsepähän mokasin sen pituuden"

Ottelija Maria Huntington pääsi Berliinin EM-kisoihin takaportin kautta, mutta tästä huolimatta hän pystyi ottelemaan hyvällä tasolla. Huntingtonia itseään jäi vaivaamaan pituushypyn paha epäonnistuminen.

Maria Huntington. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Maria Huntington ei antanut valintasekoilun häiritä kilpailusuoritustaan, kun 7-ottelu starttasi torstaina. Kalevan kisoissa uuden ennätyksensä 5858 tehnyt tamperelainen aloitti vahvasti ja oli ennätysvauhdissa ensimmäisen päivän jälkeen. Etenkin korkeudessa tehty 179 lämmitti häntä, sillä se jäi vain sentin hänen ennätyksestään.

Toinen ottelupäivä sen sijaan alkoi mollivoittoisesti, sillä Huntington hyppäsi ainoastaan 566. Tämä jäi liki 60 senttiä hänen tämän kesän ennätyksestään ja murskasi saman tien hänen haaveensa 6000 pisteen saavuttamisesta. 21-vuotias Huntington veti ottelun kuitenkin sinnikkäästi loppuun asti ja sijoittui 19:nneksi 5731 pisteellään.

– Päällimmäiseksi olen pettynyt, mutta itsepähän mokasin sen pituuden, Huntington soimasi itseään Yle Puheen haastattelussa.

– Harmittaa, että niin pahasti mokasin. Eihän sitä aina kaikissa lajeissa onnistu, mutta 60 senttiä takkiin on niin paljon.

Huntingtonin mukaan hän asennoitui pituuden jälkeen keihäänheittoon ja 800 metriin täysillä, mutta "flow" oli kuitenkin kadonnut. Ensimmäiset aikuisten arvokisat opettivat häntä kuitenkin sen verran, että hän halusi päättää ottelun kunnialla.

– En olisi aikaisemmin koskaan vetänyt ottelua loppuun asti tuollaisen jälkeen, hän myönsi.

– Olen kasvanut henkisesti ja vaikka pisteissä oli eroa terävimpään kärkeen, niin sen verran pienistä asioista on kyse, että ei se niin kaukana ole. On ihan mahdollisuuksien rajoissa olla samalla viivalla kärjen kanssa tulevina vuosina.

Ottelun voitti ennakkosuosikki, Belgian Nafissatou Thiam maailman kärkituloksella 6816 pistettä. Thiamin ensimmäisen päivän ottelu ei sujunut odotusten mukaisesti ja Ison-Britannian Katarina Johnson-Thompson pystyi haastamaan hänet kunnolla.

Euroopan mestaruustaistelu ratkesi kuitenkin jo keihäänheitossa. Johnson-Thompson heitti uuden ennätyksensä 42,16, mutta Thiam pystyi paljon parempaan: hän heitti peräti 57,91.

800 metrillä Johnson-Thompson voitti Thiamin, mutta ei tarpeeksi isolla erolla. Johnson-Thompson otteli uudet ennätyspisteensä 6759, mutta ero Thiamiin oli silti 57 pistettä. Pronssia sai Saksan Carolin Schäfer kauden parhaallaan 6602.

Lue myös: